Το πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Ερμούπολης επέστρεψε κι ενθουσίασε

Το θέατρο Απόλλων υποδέχτηκε, το Σάββατο το βράδυ, το 9ο πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Ερμούπολης , μια διοργάνωση του Μουσικού Ομίλου Σύρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έγινε θεσμός πολιτισμού και αγαπήθηκε από το μουσικόφιλο κοινό.

Η μικτή χορωδία μουσικού ομίλου Σύρου, η μικτή χορωδία Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ερμουπόλεως, η μικτή χορωδία δήμου Αλίμου Αττικής, η μικτή χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ “ του δήμου Δελφών, η νεανική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων αλλά και η χορωδία γονέων της ΟτΚ στην παρθενική της εμφάνιση, προσέφεραν μια απολαυστική βραδιά γεμάτη μουσική και ποίηση.

Με δημοφιλή αλλά και λιγότερο γνωστά έργα σπουδαίων συνθετών, οι χορωδίες πλημμύρισαν με μελωδίες το θέατρο Απόλλων κάνοντας την απουσία μουσικών οργάνων σχεδόν ανεπαίσθητη. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Βαμβακάρης, Λάγιος, Σαββόπουλος, Χατζηνάσιος αλλά και Mozart, Rossini, Haydn, ΑΒΒΑ και Bregovic μπλέχτηκαν γλυκά με παραδοσιακά ακούσματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εναλλάσσοντας τη διάθεση του κοινού και ικανοποιώντας όλες τις προτιμήσεις. Τα μέλη των χορωδιών, έδειξαν να απολαμβάνουν εξίσου τη βραδιά πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή όπου, έπειτα από τις εμφανίσεις τους, παρέμεναν για να θαυμάσουν τις υπόλοιπες χορωδίες και να ανταλλάξουν ευχαριστίες και συγχαρητήρια στο τέλος της παράστασης.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα για τις πρόβες και την προετοιμασία των χορωδιών λόγω των αυστηρών μέτρων που επέβαλε η πανδημία, όλα τα σχήματα απέδειξαν την αγάπη και το πάθος που έχουν για αυτό που κάνουν, γεγονός που άξιζε το χειροκρότημα όλων ανεξαρτήτως αισθητικού αποτελέσματος.

Κλείνοντας και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους ενήλικες συμμετέχοντες, οφείλουμε να σημειώσουμε πως την παράσταση, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα, έκλεψαν τα παιδιά της νεανικής χορωδίας της ΟτΚ που με τις τρυφερές φωνές τους γλύκαναν την ατμόσφαιρα και ενθουσίασαν τους θεατές, κλείνοντας μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση  που σήμανε την επιστροφή στις μουσικές παραστάσεις όπως τις ξέραμε.