Ο Γιώργος Χατζηνάσιος παρέσυρε το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι

Ένα μοναδικό μουσικό διήμερο, ντυμένο με τις μελωδίες του Γιώργου Χατζηνάσιου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σύρου, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο θέατρο Απόλλων. Η εκδήλωση,  ήταν μια πρωτοβουλία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους δημιουργούς που παρουσιάζει εδώ και αρκετά χρόνια, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο διευθυντής του Μ.Ο.Σ., κος Γιάννης Αργυρίου, καλωσόρισε το κοινό λέγοντας δυο λόγια για αυτήν τη συνεργασία: “Το 2019 είχαμε συναντηθεί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο με σκοπό  να κάνουμε το αφιέρωμα το 2020. Λόγω συνθηκών και μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε φέτος να έχουμε τον Γιώργο Χατζηνάσιο εδώ. Θα είναι μια υπέροχη βραδιά γιατί πρόκειται για έναν καταπληκτικό σύνθετη, έναν ωραίο άνθρωπο, μουσικό και  βιρτουόζο πιανίστα» Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι από τους λίγους Έλληνες συνθέτες που έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια διασκευασμένα για μικτή χορωδία, γεγονός που έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερη αυτήν τη σύμπραξη με τον μουσικό όμιλο Σύρου.

Λίγο αργότερα, o κ. Αργυρίου κάλεσε στη σκηνή τον Γιώργο Χατζηνάσιο ο οποίος ανέβηκε καταχειροκροτούμενος κι αφότου υποκλίθηκε και χαιρέτησε το κοινό, έκατσε στο πιάνο του. «Είμαστε εδώ, οι συνεργάτες μου κι εγώ, για να σας προσφέρουμε μια ευχάριστη μουσική βραδιά. Χίλια ευχαριστώ στον υπέροχο μαέστρο , τον Γιάννη Αργυρίου, ο οποίος από πολύ νωρίς μας είχε προετοιμάσει για να γίνει αυτή η συναυλία. Ήρθε η στιγμή. Η χορωδία αγάπησε τα κομμάτια μου κι εγώ ενθουσιάστηκα χθες με την πρόβα που κάναμε» είπε ο συνθέτης λίγο πριν ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα.

Και τις δύο μέρες, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, συνόδευαν στο τραγούδι οι στενοί συνεργάτες του, Αγαθή Κοσκινά και Σπύρος Κλείσσας μαζί με τη μικτή χορωδία του Μ.Ο.Σ., ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια περασμένων δεκαετιών αλλά και κάποιες λιγότερο γνωστές, στο ευρύ κοινό, συνθέσεις του. Κατά τη διάρκεια των σόλο εκτελέσεων , στην οθόνη προβάλλονταν σκηνές από τη ζωή και το έργο του μουσικοσυνθέτη αλλά και αποσπάσματα από ταινίες τις οποίες έχει ντύσει με μελωδίες του.