«Έργα καραντίνας» της Δέσποινα Χερουβείμ

Η Δέσποινα Χερουβείμ παρουσιάζει για πρώτη φορά μια ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: “Έργα καραντίνας”, η οποία θα κάνει εγκαίνια το Σάββατο 16 Ιουλίου. Τα περισσότερα έργα που είναι δημιουργίες της περιόδου της καραντίνας, αφορούν σε αγιογραφίες κλασικές και με παλαίωση, absract ζωγραφική και μικτές τεχνικές.

Η κ. Χερουβείμ βρίσκοντας “παρηγοριά” στην τέχνη, εκμεταλλεύτηκε δημιουργικά τους μήνες της καραντίνας, κάτι που την βοήθησε να αντιμετωπίσει χωρίς φόβο και ιδιαίτερη δυσκολία την πανδημία και όλα όσα αυτή έφερε στις ζωές μας. “Εγώ βρήκα διέξοδο στη ζωγραφική η οποία με βοήθησε να περάσω όμορφα αυτήν την περίοδο και να ξεπεράσω όλα αυτά που συνέβησαν. Ξέρω πως οι περισσότεροι περάσαν δύσκολα, έμενα όμως με χαροποίησε το να μείνω στο σπίτι και να έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ” είπε στην Κοινή Γνώμη. “Με βοήθησε φυσικά και η πίστη μου, η οποία έχει αποτυπωθεί στις αγιογραφίες”.

Η Δέσποινα Χερουβείμ ασχολείται από πολύ παλιά με τη ζωγραφική. Μόλις τα τελευταία τρία χρόνια όμως, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα εξελίσσοντας τη δημιουργικότητα και το ταλέντο της. “Δεν το είχα δει ποτέ επαγγελματικά και η αλήθεια είναι πως δεν το νιώθω ακόμα επάγγελμα αλλά χόμπι” μάς λέει. Με το ίδιο πάθος έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με τη χειροτεχνία, δημιουργώντας διάφορα αντικείμενα τέχνης τα οποία θα εκτίθενται κι αυτά στον Πολιτιστικό Χώρο της έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία.

Η έκθεση, που είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, ανοίγει τις πόρτες της το Σάββατο 16 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 26 Ιουλίου, καθημερινά από τις 19.00 έως τις 22.00.

Έκανα υπομονή. Ετοίμαζα μέσα μου κρυφά χωρίς να το υποψιάζομαι την μέρα που θα κάνω φτερά για να πετάξω.”. – Ν. Καζαντζάκης.