13 χρόνια Hermoupolis Indie Rock Festival

  • Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022 - 06:15

Ένα διήμερο γεμάτο μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της ανεξάρτητης ροκ σκηνής στη Σύρο. Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, το πάντα φιλόξενο θέατρο Ευανθία Καΐρη στα Λαζαρέττα, υποδέχτηκε νέα και παλαιότερα μουσικά σχήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα κοινό που, μπορεί να μη φαίνεται αλλά δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει, να γιορτάσουν τη μουσική που αγαπούν. Το φεστιβάλ ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και είχε ελεύθερη είσοδο, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να βρίσκονται εκεί.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε δυναμικά το βράδυ της Παρασκευής, στις 20.30 με την εμφάνιση της συριανής μπάντας "ΚαταΣΥΡΟή Ρα2φώνων" από το 2ο Γυμνάσιο Σύρου που πριν λίγο καιρό, μας πρωτοσυστήθηκαν με το τραγούδι "The Place Where I Belong" και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ακολούθησαν οι Συριανοί Prog / Power Metallers Afterimage οι οποίοι επέστρεψαν στο φεστιβάλ με ένα νέο, δεύτερο άλμπουμ στις αποσκευές τους και τη βραδιά έκλεισαν οι Αθηναίοι Sorrowful Winds. που αποτελούν μία από παλιότερες και σημαντικότερες Prog Metal της χώρας μας και για τους οποίους η συναυλία της Παρασκευής ήταν η πρώτη ζωντανή εμφάνιση μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ τους.

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ άνοιξε με την εμφάνιση των Συριανών “The Rug Dealers” με διασκευές σε rock, punk και blues επιλογές. Tη σκυτάλη πήραν οι Heavy / Prog Metal Αθηναίοι “The Silent Wedding” ενώ τη βραδιά και το φεστιβάλ έκλεισαν οι Αθηναίοι Power / Progressive Metallers “Illusory”, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Από τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των διοργανωτών, των συμμετεχόντων και του κοινού φάνηκε για ακόμη μια φορά πως το νησί έχει ανάγκη από διοργανώσεις που να εκπροσωπούν κι ένα διαφορετικό μουσικό ύφος από αυτό που πρωταγωνιστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου, δίνοντας σε κατοίκους κι επισκέπτες, με διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις, τη δυνατότητα να εκφραστούν αλλά και στους υπόλοιπους, την ευκαιρία να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες