Η Μύκονος εκπαιδεύει τους δημότες της σε τέχνες και τεχνικές

  • Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022 - 06:16

Ξεκινoύν και  φέτος τα εικαστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου – ΚΔΕΠΠΑΜ.

Κατά τη διάρκεια προγράμματος 2022-2023, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

Ζωγραφική:  Το τμήμα περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών. Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.

Αγιογραφία: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος.

Ψηφιδωτό:  Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού.

Γλυπτική:  Στα μαθήματα γλυπτικής, θα γίνει αναφορά στις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος, θα διδαχθεί η κατασκευή γλυπτού από πηλό και στη συνέχεια,  το σκάλισμα του (μεταφορά) πάνω σε Ytong (Άλφα μπλοκ). Επιμορφωτής: Τζωρτζίνα Αρμακόλα.

Υφαντική:  Η αρχαία τέχνη της υφαντικής θα διδάσκεται σε επιτραπέζιο αργαλειό σε ολιγομελή τμήματα. Επιμορφωτής: Δήμητρα Νάζου, σε συνεργασία με τους φίλους του Λαογραφικού μουσείου Μυκόνου.

Θεατρική ομάδα : H θεατρική ομάδα Μυκόνου οργανώνει θεατρικό εργαστήρι, συνεργασίες εκδηλώσεις και παραστάσεις για όλες τις ηλικίες. Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Δομίνικος-Δημήτρης Κουκάς.

Εργαστήριο τέχνης για παιδιά: Σκοπός του τμήματος είναι η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το κολάζ, τις κατασκευές, την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών. Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά.

 

 

Ετικέτες: