Σύρος: Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Λαζαρέττων

  • Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 09:10

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαζαρέττων διοργανώνει ετήσιο θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα υλικά της σκηνής μέσα από τεχνικές σωματικού θεάτρου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι αναζήτησης, παρατήρησης και προκλήσεων. Με όχημα τα εργαλεία του δημιουργού (νους, σώμα, συναίσθημα, φαντασία), ο πρώτος στόχος είναι να συμβεί ομάδα. Καθώς το θέατρο είναι ομαδικό άθλημα, θα μας απασχολήσουν πρακτικά έννοιες όπως εμπιστοσύνη, ασφάλεια, δέσμευση, ενσυναίσθηση, σύνδεση…

Οι υπόλοιποι στόχοι θα οριστούν απ’ την ίδια την ομάδα όπου σε ένα τέτοιο εύφορο έδαφος θα θυμηθεί το παιχνίδι, θα εξερευνήσει όρια και εκφραστικά μέσα, θα εκτεθεί και θα εκφραστεί, θα χαλαρώσει, θα γευτεί την απελευθέρωση της μεταμόρφωσης και θα έχει την ευκαιρία για μια βαθιά δροσερή βουτιά στον έσω εαυτό.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Στις αποσκευές αυτού του ταξιδιού οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν μόνο όρεξη για μετακίνηση και άνετα ρούχα.

Το εργαστήρι, που αναμένεται να αρχίσεις τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα στο Θέατρο Ευανθία Καΐρη στα Λαζαρέττα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-20:00

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κα. Ανδρονίκη Βασιλειάδη, Ηθοποιός & Πολιτιστικός Διαχειριστής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 1/10/23, ενώ πληροφορίες μπορούν να λάβουν στο τηλέφωνο:  6980517093.