Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης συνεχίζονται και τη νέα χρονιά

“Χριστούγεννα Μαζί” και τον Ιανουάριο

  • Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2023 - 06:16

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης «Χριστούγεννα Μαζί», που σχεδιάστηκε από το τμήμα Πολιτισμού για τις φετινές εορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, συνεχίζονται και τη νέα χρονιά.

Το πρόγραμμα, το οποίο άρχισε με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 27 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει πολιτιστικές παραδοσιακές δράσεις, μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, αλλά και εκδηλώσεις για τα παιδιά.
Το πολιτιστικό εορταστικό πρόγραμμα από την 1η έως και το τέλος Ιανουαρίου 2024

«Παιχνίδια του Μυαλού» από τον  Amazing Dio

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, στο θέατρο «Απόλλων» ο Amazing Dio, θα παρουσιάσει μία ψυχαγωγική παράσταση για όλη την οικογένεια με τίτλο τα «Παιχνίδια του Μυαλού». 

Ο Amazing Dio, γνωστός από τις συμμετοχές στο “ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ” αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ταξιδεύει στη Σύρο και προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό χιούμορ, μαγείας και μυστηρίου.

Ώρα έναρξης: 19:30 Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 7€ & 8€ | Ταμείο εισόδου: 10€ Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Τα παραδοσιακά φαναράκια από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου

Παραμονή των Θεοφανείων, οι μικρές χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων, τις απογευματινές ώρες θα μεταφέρουν «τα Φώτα» στους δρόμους της πόλης με τα επίκαιρα κάλαντα και τα παραδοσιακά φαναράκια «με τα πορτοκάλια».

Η δράση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, από τις 5 και μισή το απόγευμα, έως τις 9 και μισή το βράδυ.

Συναυλία με την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Κώστα Λειβαδά

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ο γνωστός δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών όπως “Η επιμονή σου”, “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”, “Πιάσε με” Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, μια από τις πιο μελωδικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, θα βρίσκονται στο θέατρο Απόλλων για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια από την καλλιτεχνική τους πορεία σε μια μαγευτική μουσική περιπλάνηση.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Απόλλων», στις 9 το βράδυ

 Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10€ - 12€ - 15€ | Ταμείο εισόδου: 15€ Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Παράσταση Stand up Comedy με τον Πάρη Ρούπο και τον Γιάννη Ρούσσο

Οι αγαπημένοι stand up comedians Πάρις Ρούπος και Γιάννης Ρούσσος θα βρίσκονται το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στο θέατρο «Απόλλων» για μία ξεκαρδιστική παράσταση.

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 8€ - 10€ | Ταμείο εισόδου: 12€ Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

«Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του Γιώργου Μ. Φουστάνου

Οι διαχρονικές επιδόσεις των Ελλήνων στην εμπορική ναυτιλία συνθέτουν το σπουδαιότερο ίσως κεφάλαιο στην ιστορία των δύο αιώνων του νεότερου ελληνικού έθνους. Η εντυπωσιακή πορεία τους από την εποχή της μετάβασης της ναυτιλίας των Ελλήνων από τα ιστιοφόρα στα ατμόπλοια, με αφετηρία την Ερμούπολη στα μέσα του 19ου αιώνα, αποτελεί μοναδικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε χωρίς την οικονομική στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

Η έκθεση του Γιώργου Μ. Φουστάνου, «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» φιλοδοξεί να αναδείξει μέσα από μια σειρά συνθέσεων σπάνιου φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, την ξεχωριστή αυτή διαδρομή ενάμιση και πλέον αιώνα.

Η έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, θα διαρκέσει έως το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, με ώρες λειτουργίας 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως και Σάββατο.

 Συνδιοργάνωση: Ναβίρα ΑΜΚΕ & Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

The Mirroring Angels: Μία μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο θέατρο «Απόλλων», θα ανέβει η μουσικοχορευτική παράσταση «The Mirroring Angels».

Πρόκειται για ένα μοντέρνο παραμύθι που διαδραματίζεται ανάμεσα σε έναν πατέρα και έναν γιο, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου.

Συμμετέχει το Music Steps, Syros

Ώρα έναρξης: 19:00 | Τιμή εισιτηρίου: 15 € Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων

«Μικροί, Μεγάλοι επί σκηνής» με τραγούδια του Γιώργου Μπάιλα

Ένα μουσικό ταξίδι με την παρουσίαση νέων τραγουδιών του Γιώργου Μπάιλα, από τον ίδιο, το μουσικό σχήμα «Αρμενιστές» και τη Μουσική Σχολή «το τρεχαντηράκι της ελπίδας» της Ελπίδας Ρηγούτσου. Μια συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν από το «Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων» για τη φιλανθρωπική του δράση.

Η μουσική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο θέατρο «Απόλλων», το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 7 και μισή το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 € Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου με τη Χάρι Συμεωνίδου

Μία αφαιρετική παρουσίαση της εμβληματικής Σονάτας του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, σε μία θεατρική, ονειρική σύνθεση, διανθισμένη με ζωντανή κλασική μουσική (Beethoven, Satie, Debussy κ.ά.).

Θέατρο Απόλλων Ώρα έναρξης: 21:00 Τιμή εισιτηρίων: 15€, 10€ (μειωμένο) | Διάρκεια παράστασης: 60’ Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Οι Άθλιοι του Ηρακλή της Μαρίας Κίτρα

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ», παρουσιάζει στο θέατρο «Απόλλων» από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, την παράσταση Μαρίας Κίτρα, «Οι Άθλιοι του Ηρακλή».

Ώρα έναρξης: 19:30 Τιμή εισιτηρίων: 8€ και 5€ (Εξώστης Β’) Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου.

Βάτραχοι του Αριστοφάνη στο θέατρο «Απόλλων»

Το Θέατρο ΕΚΟΝΤΕΣ παρουσιάζει το διήμερο 23 και 24 Ιανουαρίου στο θέατρο «Απόλλων», την κλασική κωμωδία του Αριστοφάνη “ΒΑΤΡΑΧΟΙ” διασκευασμένη για παιδιά και εφήβους.

Ώρες παραστάσεων: 9:00 π.μ. και 11:00 π.μ. Τιμή εισιτηρίου: 6€ Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου

ΓατοΚονσέρτο από την Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, την European FairyTale Association και τον Ούριο Άνεμο

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Παπουτσωμένος Γάτος έδειξε ντροπαλά τα μουστάκια του στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Παραμυθιού Σύρου. Αυτό το χειμώνα επιστρατεύει όλα του τα κόλπα και προσγειώνεται στο Θέατρο Απόλλων. Με τη βοήθεια μιας ομάδας εξαιρετικών μουσικών, μιας αφηγήτριας και μιας κουκλοπαίκτριας, το κοινό της Σύρου θα ταξιδέψει στις περιπέτειες αυτού του τετραπέρατου γάτου του Σαρλ Περώ.

Σάββατο 27 στις 19:30 και Κυριακή 28 στις 11:30

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ / 8 ευρώ (προπώληση, ταμείο Ανέργων, ΑΜΕΑ, αδέλφια*) *ειδική τιμή για οικογένειες με πάνω από ένα παιδί στο κοινό Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

«Τόσο Όσο» η παράσταση stand up με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο

Οι Ηλίας Φουντούλης και Άγγελος Σπηλιόπουλος, μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα σε tour, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία παράσταση! Ενώνουν τα κείμενα από τις παραστάσεις τους, μαζί με νέο υλικό και αναμένεται να σας σφυροκοπήσουν με αστεία! Μικρά αστεία, μεγάλα αστεία, αστεία που πιάνεις με την πρώτη, αστεία που τα συναρμολογείς μόνος σου, διδακτικές ιστορίες, παραβολές και αμέτρητα λογοπαίγνια.

Στο θέατρο «Απόλλων», την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Ώρα έναρξης: 21:00 Τιμή εισιτηρίων: 10€ προπώληση & 12€ ταμείο Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Μουσικό Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Ρεβάνς

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, τελευταία μούσα του Θάνου Μικρούτσικου και στενή συνεργάτης του από το 2006 ως το τέλος, αποφασίζει για πρώτη φορά να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό χωρίς εκείνον επί σκηνής.

Στο θέατρο «Απόλλων», την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίων: 18€ Πλατεία και θεωρείο A’, 15€ Θεωρείο B’, 14€ Εξώστης Α’, 12€ Εξώστης Β’ Διάθεση εισιτηρίων: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.