Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή του δημάρχου, Αλέξη Αθανασίου και της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Θωμαής Μενδρινού

Με το βλέμμα στη νέα χρονιά η Φιλαρμονική του Δήμου

  • Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2024 - 06:16

Αφήνοντας στο παρελθόν τα προβλήματα που αντιμετώπισε, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, βάζει “πλώρη” σε νέες μουσικές δράσεις, έχοντας ως δεδομένο τη στήριξη όχι μόνο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, της δημοτικής αρχής, αλλά και των μουσικών και των νέων παιδιών που με μεγάλο ενδιαφέρον την πλαισιώνουν.

Αυτή η αισιόδοξη πλευρά αποτυπώθηκε την Τρίτη το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Φιλαρμονικής.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαής Μενδρινού, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύρος Εξ Αρχής”, Νίκος Αλμπανόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Πιταούλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, Λιλιάνα Αρεταίου, η αρχιμουσικός  Alice Labarche, μουσικοί, καθώς και μέλη του Συλλόγου.

“Θα συνεχίσουμε ως Σύλλογος να στηρίζουμε τη Φιλαρμονική”

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Μουσικής, Λιλιάνα Αρεταίου, η οποία εκτός από τις ευχές για την έλευση του νέου χρόνου, απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο Αλέξη Αθανασίου και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, τους ευχήθηκε δύναμη για τα νέα τους καθήκοντα.

Παράλληλα διατύπωσε την επιθυμία για καλή συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου και της νέας Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των δασκάλων και των μουσικών της Φιλαρμονικής.  

“Εκτός από τις ευχές για καλή χρονιά, εκφράζουμε και τις ευχές μας προς τη νέα δημοτική αρχή. Να έχει δύναμη για να ανταπεξέλθει στα νέα της καθήκοντα και στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, καθώς με την πρώην και νυν αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Μενδρινού έχουμε βιώσει μία πολύ καλή εμπειρία.

Εμείς ως Σύλλογος υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της ομάδας των  μουσικών και δασκάλων της Φιλαρμονικής, στηρίζοντας τις δράσεις τους”, σημείωσε η κα. Αρεταίου.

“Μας κάνετε υπερήφανους”

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου διατύπωσε τη χαρά, αλλά και την υπερηφάνεια που νιώθει για το έργο που παράγει η Φιλαρμονική, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα παρέχει κάθε βοήθεια και στήριξη για τις δράσεις που θα υλοποιήσει.
“Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευόδωση των προσωπικών και οικογενειακών στόχων. Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας, διότι έχουμε περάσει πολλά με τη Φιλαρμονική. Όμως η υπερηφάνεια που νιώθω όταν σας παρακολουθώ στις εκδηλώσεις , με κάνουν να πιστεύω ότι κάποια πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασίου.

“Μπορεί να μην έχουν γίνει όλα, όπως ίσως  θα επιθυμούσαμε ή ίσως θα μπορούσαμε, διότι υπάρχουν  διοικητικά και νομικά θέματα στη μέση. Πάντως να ξέρετε ότι μας κάνετε υπερήφανους και χαίρομαι που η Φιλαρμονική κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσων παιδιών. Παρακολουθώ την πορεία σας και θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για όσα έχετε κάνει, αλλά και για όσα θα επακολουθήσουν στο μέλλον. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, διά της αντιδημάρχου Πολιτισμού κα. Μενδρινού”, κατέληξε ο νέος δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης.

“Είμαστε δίπλα σας για τα πιο απλά, αλλά και τα πιο σύνθετα προβλήματα”

Για μία κοινή συμπόρευση στα εύκολα, αλλά και στα πιο πολύπλοκα θέματα, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, ο οποία παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες τόσο προς τον Σύλλογο, όσο και προς την Alice Labarche, τα παιδιά και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής .

“Είναι η πρώτη φορά που δεν σκέφτομαι τι θα πω, διότι νιώθω μαζί σας τόσο οικεία, καθώς σε αυτό το χώρο είχαμε βιώσει πολλές δυσκολίες. Πραγματικά χαίρομαι γιατί μέσα από τις δυσκολίες που είχαμε αντιμετωπίσει , γίναμε πιο δυνατοί, ήρθαμε πιο κοντά και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μόνο καλό  έφερε.

Θεωρώ ότι η συνεργασία είναι δεδομένη για όλα αυτά που υπάρχουν, κτηριακά και διοικητικά και τα οποία πιστεύω ότι θα τα λύσουμε. Χρειάζεται ενδιαφέρον και αγάπη. Οπότε είμαστε δίπλα σας για τα πιο απλά και θέματα, που μπορεί να μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα, αλλά και στα πιο δύσκολα, με μακροχρόνιο σχεδιασμό για τη Φιλαρμονική. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φτάνουμε στο παρά πέντε, αλλά να υπάρχει προγραμματισμός”.

“Θα σταθούμε από τον θεσμικό μας ρόλο σε κάθε θετικό για το μέλλον της Φιλαρμονικής”

Το δημοτικό συμβούλιο επιβάλλεται να σταθεί δίπλα στη Φιλαρμονική, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύρος Εξ Αρχής”, Νίκος Αλμπανόπουλος.

Ο κ. Αλμπανόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι “η Φιλαρμονικής έχει περάσει καλές, αλλά και δύσκολες εποχές και χρειάζεται αγάπη, ενδιαφέρον και πόρους. Οτιδήποτε έρθει προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξή της, θα το ψηφίσουμε και σίγουρα με τη φροντίδα του Συλλόγου και των μουσικών, η Φιλαρμονική θα πηγαίνει όλο και καλύτερα”.

“Εκτιμώ ότι θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον και στο μέλλον”

Για κοινή αντίληψη και ενδιαφέρον για τη Φιλαρμονική, έκανε λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Πιταούλης, ο οποίος διαβεβαίωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο έφερε εις πέρας θέματα που την αφορούσαν.

“Ο θεσμικός μας ρόλος υλοποιούσε θέματα μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπήρχε για την Φιλαρμονική κοινή αντίληψη και ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι και τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον και οι πόροι, ώστε η Φιλαρμονική να πάει κάποια βήματα παρά πέρα. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και η αρχιμουσικός Alice Labarche , η οποία ευχαρίστησε όλους τους μουσικούς, αλλά και τα παιδιά της Φιλαρμονικής, δηλώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή οι μαθητές να προχωρούν και να συμμετέχουν και σε άλλες Φιλαρμονικές, αλλά και να ξεπερνούν μουσικά ακόμη και τους δασκάλους τους.

“Συνεχίζουμε και είμαστε εδώ, παρ’ όλα τα προβλήματα του παρελθόντος”, υπογράμμισε η κα. Labarche.