Μία μουσική εκδήλωση του Γιώργου Μπάιλα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο θέατρο Απόλλων

Μικροί, Μεγάλοι επί σκηνής”

  • Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2024 - 06:16

Τα νέα τραγούδια του Γιώργου Μπάιλα θα “ταξιδέψουν” επί σκηνής το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 7 και μισή το βράδυ στο θέατρο Απόλλων.

Μία μουσική βραδιά στην οποία θα συμμετάσχει το μουσικό σχήμα “Αρμενιστές”, η Μουσική Σχολή  “Το τρεχαντηράκι της ελπίδας” της Ελπίδας Ρηγούτσου, αλλά και Συριανοί μουσικοί και τα έσοδα της οποίας θα δοθούν ως οικονομική ενίσχυση για το έργο που επιτελεί ο σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων.

Για αυτή τη μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο Γιώργος Μπάιλας.

Όπως είπε, το βράδυ του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν παιδικά τραγούδια, μπαλάντες, έντεχνα, ροκ, αλλά και ελαφρολαϊκά τραγούδια, τα οποία περιέχονται στην τεράστια λίστα που έχει  δημιουργήσει στο πέρασμα των χρόνων.

“Έχω γράψει δεκάδες τραγούδια και κάθε φορά που ανεβάζουμε μία μουσική παράσταση, επιλέγουμε αυτά που θα παρουσιάσουμε. Για την εκδήλωση του Σαββάτου έχουμε επιλέξει παιδικά τραγούδια, μπαλάντες, έντεχνα, ροκ, αλλά και ελαφρολαϊκά. Στις επόμενες συναυλίες, θα επιλέξουμε να παρουσιάσουμε κάτι νέο από τη μεγάλη λίστα τραγουδιών που έχω δημιουργήσει στο πέρασμα των χρόνων”, δήλωσε αρχικά. 

Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε μέσα από τη μουσική που υπηρετούμε

Ο κ. Μπάιλας αναφέρθηκε για το φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη είναι στις προτεραιότητες τόσο του ίδιου, όσο και των μουσικών με τους οποίους συνεργάζεται.

“Προσωπική μου επιδίωξη και αυτό το γνωρίζουν και όσοι μουσικοί συμμετέχουν μαζί μου σε εκδηλώσεις, είναι αυτές να πραγματοποιούνται για φιλανθρωπικό σκοπό. Όπως λοιπόν είχε συμβεί και στις προηγούμενες, τα έσοδα  και αυτής της εκδήλωσης στο θέατρο Απόλλων, θα δοθούν  στο σύλλογο Καρκινοπαθών. Ένας σύλλογος που όλοι γνωρίζουμε ότι συμπαραστέκεται όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά σε ασθενείς με καρκίνο. Πιστεύω ότι αξίζει να προσφέρεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε και εμείς μέσα από τη μουσική που αγαπάμε και υπηρετούμε”, τόνισε ο κ. Μπάιλας.

Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους

Την ίδια ώρα, μίλησε και για τη συνεργασία που θα έχει στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου με το μουσικό σχήμα “Αρμενιστές”, αλλά και τη Μουσική Σχολή  “Το τρεχαντηράκι της ελπίδας”, της Ελπίδας Ρηγούτσου.

‘Όπως υποστήριξε αυτή η συνεργασία τον πλημμυρίζει χαρά, καθώς έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με έμπειρους μουσικούς, αλλά κυρίως με νέα παιδιά, στα οποία  να δίνεται απλόχερα ο «χώρος» να προβάλλουν τις ικανότητές τους.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσα από αυτό που κάθε φορά παρουσιάζω, υπάρχει και το κομμάτι της προβολής νέων παιδιών, παιδιών ακόμη και ηλικίας 8 ετών, όπως συμβαίνει με τη μουσική σχολή «Το τρεχαντηράκι της ελπίδας». Πιστεύω ότι μέσα από αυτές τις παρουσιάσεις ανοίγονται νέοι δρόμοι και εφόσον αγαπούν τη μουσική τους, τους δίνεται η δυνατότητα να προβάλουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους στον κόσμο. Και τα μέλη του μουσικού σχήματος «Αρμενιστές» συμμετέχουν με μεγάλη τους χαρά σε αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση. Θέλω όμως να επισημάνω ότι στην εκδήλωση του Σαββάτου θα συμμετάσχουν και πολλοί άλλοι μουσικοί που και εκείνοι με τη σειρά τους θα εμφανιστούν με μεγάλη ικανοποίηση για τη συμβολή τους σε αυτή την φιλανθρωπική μουσική παράσταση”, είπε στην εφημερίδα.

Ένα παραμύθι «ντυμένο» με τα παιδικά τραγούδια, το επόμενο εγχείρημα του Γιώργου Μπάιλα

Ο Γιώργος Μπάιλας αποκάλυψε στην “Κοινή Γνώμη” και την επόμενη μουσική δουλειά που βρίσκεται στα “σκαριά” και η οποία θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Όπως είπε, βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός παραμυθιού, το οποίο θα μελοποιηθεί με τα παιδικά τραγούδια τα οποία έχει δημιουργήσει.

“Το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι, μετά από παρότρυνση που είχα, τα παιδικά τραγούδια τα οποία έχω γράψει να τα μετατρέψω σε  παραμύθι. Σε αυτό το εγχείρημα θα συμμετάσχουν πολλά παιδιά, αλλά μουσικοί οι οποίοι θα πλαισιώσουν αυτό μελοποιημένο παραμύθι. Στόχος είναι αυτό να το παρουσιάσουμε τα ερχόμενα Χριστούγεννα στο θέατρο Απόλλων. Ήδη υπάρχουν προτάσεις αυτές τις παρουσιάσεις του μελοποιημένου παραμυθιού να το παρακολουθήσουν και δημοτικά σχολεία της Σύρου. Φυσικά θα υπάρχει και παράσταση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας”, δήλωσε ο κ. Μπάιλας.

Η Σύρος διαθέτει πολλά παιδιά με μουσικό ταλέντο

Ο γνωστός Συριανός τραγουδοποιός, κλείνοντας τη συνέντευξή του, κατέθεσε και ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο που αφορά τη σχέση των νέων παιδιών με τη μουσική.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “υπάρχουν πολλά παιδιά που διαθέτουν μουσικό ταλέντο. Η Σύρος όπως έχω πει πολλές φορές είναι «μουσικομάνα» και πρέπει αυτά τα παιδιά να τα αγκαλιάσουμε προκειμένου και αυτά να μπορούν να εκφράζονται μέσα από αυτή, αλλά να διατηρήσουμε τη μουσική «φλόγα» αναμμένη”.