Πάνω από 300 άτομα θα συμμετάσχουν φέτος στο 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού

Η Σύρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη “Λουκουμιάδα”

Σοφιάννα Μπονοβόλια: “Η εκδήλωση που άρχισε το 2015 έχει μετατραπεί σε έναν θεσμό, τον οποίο έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι”

Αντίστροφα μετρά η Σύρος για το 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, που θα διεξαχθεί από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς πάνω από 300 άτομα θα συμμετάσχουν σε αυτό το παιχνίδι αναζήτησης και χαράς.

Για όλα αυτά που επιφυλάσσει η επταήμερη δράση για μικρούς και για μεγάλους, μιλά στην “Κοινή Γνώμη” η Σοφιάννα Μπονοβόλια, υπεύθυνη διοργάνωσης του 8ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.  

Ένα παιχνίδι γνώσης, δράσης και χαράς

Το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Επιφυλάσσει για τους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου.

Αποτελείται από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν επίλυση γρίφων, αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που αναστατώνουν το νησί και μεταφέρουν σε κάθε άκρο του το καρναβαλικό πνεύμα.

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού είναι μία δράση που απαιτεί ποικιλία γνώσεων εμπειριών, αλλά και διασκέδασης.

Το 1ο Κυνήγι 2015 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΕΠΟΧΕΣ” που διακρίθηκε το 2014 στο Συριανό καρναβάλι. Ακολούθησαν ανάλογες διοργανώσεις το 2016 από την ομάδα “SEVINDIRDI ANGELS”, το  2017 από την ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ” , το 2018 από την ομάδα «ΟΙ ΛΙΘΙΟΙ», 2019 από την ομάδα “ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΖΑΒΟΙ” και το 2020 από την ομάδα “SHERLOUK HOLMES”. Ακολούθησε μία μικρή ανάπαυλα λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό και η δράση επανήλθε το 2023 που διοργανώθηκε από την ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ”.

19 ομάδες με πάνω από 300 συμμετοχές 

Το 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2024 διοργανώνεται από την ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΙ… ΝΑΤΟΙ” που διακρίθηκε το 2023, στο 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Η φετινή διοργάνωση θα αρχίσει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 19 ομάδων.

“19 ομάδες συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις του 8 Κυνηγιού του Κρυμμένου λουκουμιού. Το ιδιαίτερο στοιχείο των συμμετοχών είναι οι εξαιρετικά πολυπληθείς ομάδες, καθώς οι περισσότερες από αυτές, συμμετέχουν με 20 άτομα η κάθε μία. Οπότε υπολογίζεται ότι φέτος πάνω από 300 άτομα θα διαγωνιστούν στο λουκούμι”, σημειώνει στην εφημερίδα η  Σοφιάννα Μπονοβόλια, υπεύθυνη της διοργάνωσης του 8ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.  

Μάλιστα, όπως τονίζει, το στοιχείο που είναι πολύ ενθαρρυντικό, είναι ότι η συγκεκριμένη δράση πλέον καθιερώνεται ως θεσμός και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις συμμετοχές, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, όσο και από το ότι οι κάτοικοι της Σύρου πλέον γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη δράση.

“Είναι πολύ ευχάριστο, διότι βλέπουμε ότι η εκδήλωση πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι είναι ενημερωμένοι για το τι είναι το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού και θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό. Επίσης, αυτό που είναι ιδιαίτερο, είναι ότι στις ομάδες συμμετέχουν και πάρα πολλά παιδιά”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η “Λουκουμιάδα” σε Ποσειδωνία, Ερμούπολη και Άνω Σύρο

Το θέμα του φετινού γρίφου που θα “τρέξει” η διοργανώτρια ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΙ… ΝΑΤΟΙ”, είναι εμπνευσμένο από του Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Έτσι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδοθούν σε έναν “αγώνα” δράσεων, που θα έχουν να κάνουν με την “Λουκουμιάδα”.

“Τα παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν τα εμπνευστήκαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διανύουμε μία ολυμπιακή χρονιά και έτσι και εμείς δημιουργήσαμε τη «Λουκουμιάδα»», τονίζει η κα. Μπονοβόλια.

Η πρώτη δράση, όπως λέει, θα αρχίσει το πρωί του Σάββατου 24 Φεβρουαρίου στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία. Ακολουθεί η δεύτερη, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο θέατρο Απόλλων και η τρίτη και τελευταία που θα κλείσει και το 8ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Άνω Σύρο.

“Έχουμε επιλέξει οι εκδηλώσεις να γίνουν σε όλη τη Σύρο και να εκμεταλλευτούμε ότι μας προσφέρεται σε υποδομές. Οι δράσεις θα αφορούν τη φυσική δραστηριότητα, καθώς οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναζητούσουν στοιχεία από το γρίφο που θα τους τεθεί, ενώ θα υπάρξουν και πολιτιστικές”, σημειώνει, η υπεύθυνη της διοργάνωσης, τονίζοντας παράλληλα ότι το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού έχει πολλά ακόμη να δώσει και τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο πολιτιστικών και όχι μόνο δράσεων.

“Σίγουρα η εκδήλωση έχει αναβαθμιστεί και γίνεται θεσμός και παρ’ ότι είμαστε στον 8ο χρόνο, υπάρχουν πολλές ακόμη πληροφορίες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε από την ιστορία και την γεωγραφία της Σύρου και οι οποίες μπορούν να τεθούν και στις επόμενες διοργανώσεις.

Καταρχάς είναι ένα παιχνίδι για όλους. Επίσης, είναι μία δράση γνώσης για τον τόπο που ζεις. Είναι πολύ δελεαστικό αυτό. Οπότε ένας άνθρωπος που έχει όρεξη να τρέξει, να διασκεδάσει και να μάθει, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτό. Είναι ένα παιχνίδι χαράς”, καταλήγει στις δηλώσεις της.