Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες της Σύρου σε μία εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Μουσικό "αντάμωμα" για τη Χριστίνα

Δημήτρης Μαραγκός: "Τα έσοδα της μουσικής παράστασης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Χριστίνας"
  • Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:16

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 8 και μισή το βράδυ, η σκηνή του θεάτρου Απόλλων θα δεχθεί μία φιλανθρωπική εκδήλωση από μουσικούς της Σύρου. Επίκεντρο της μουσικής βραδιάς θα είναι η Χριστίνα, η οποία χρειάζεται τη βοήθεια όλων προκειμένου να ανταπεξέλθει στη δύσκολη «μάχη» που δίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Για τη συγκεκριμένη «αντάμωση» είκοσι και πλέον καλλιτεχνών, μιλά στην “Κοινή Γνώμη”, ο Δημήτρης Μαραγκός.

“Θα τραγουδήσουμε για τη Χριστίνα”

«Και αυτή η εκδήλωση, όπως και οι προηγούμενες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στον πολιτιστικό χώρο των Χρούσσων και στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, γίνεται για τη Χριστίνα», τονίζει ο ένας εκ των εμπνευστών της συναυλίας, Δημήτρης Μαραγκός.

Όπως αναφέρει, η Χριστίνα η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα και με την οποία έχουν ανοιχτή καθημερινή επικοινωνία, χρειάζεται την οικονομική στήριξη όλων μας, καθώς είναι αναγκαία η οικονομική κάλυψη των προσωπικών βοηθών που χρειάζεται σε μία 24ωρη βάση.

«Αυτή η μουσική αντάμωση λοιπόν, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο θέατρο Απόλλων, γίνεται λόγω της Χριστίνας, με την οποία βρισκόμαστε σε μία καθημερινή επαφή από την Αθήνα που βρίσκεται. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών που έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο θέμα των προσωπικών βοηθών που χρειάζεται σε μία 24ωρη βάση.

Είκοσι άτομα επί σκηνής

Ο κ. Μαραγκός αναφερόμενος στο καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, σημείωσε επί σκηνής θα βρεθούν 20 καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η  μουσική εκδήλωση περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια από μουσικούς της Σύρου που ερμηνεύουν και ασχολούνται με αυτού του είδους τη μουσική.

«Η συναυλία θα δοθεί από τα δύο τοπικά μουσικά σχήματα «Μικρό Μουσικό Σύνολο» και «ΖΟΡΖ Α. ΜΠΑΤέ», τα οποία αποτελούνται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς. Θα παρουσιάσουμε με αγάπη μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα βιογραφικά κείμενα και τραγούδια από το θησαυρό του ρεμπέτικου με θέμα τη γυναίκα, ως πηγή έμπνευσης αλλά και πρωταγωνίστρια. Η Μόρτισσα Σμυρνιά, η Κούλα Φραγκοσυριανή, η Αλεξανδριανή, η Ξανθιά Μοδιστρούλα και πολλές άλλες μούσες θα είναι παρούσες επί σκηνής», υπογράμμισε ο κ. Μαραγκός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο πλευρό των μουσικών θα βρεθούν και μέλη του ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» τα οποία τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μεταφέρουν στο κοινό διάφορα λογοτεχνικά κείμενα.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

Ο κ. Μαραγκός με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κόσμου σε ανάλογες εκδηλώσεις και πάλι για τη Χριστίνα, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, όπως σημαντικό ήταν το χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί για την κάλυψη των αναγκών της στο κέντρο αποκατάστασης.

«Πρέπει να σημειώσω ότι οι μουσικοί που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο σε Χρούσσα και Ερμούπολη, συμμετείχαν εντελώς αφιλοκερδώς. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό. Μέσω της “Κοινή Γνώμης” οφείλω να πω ότι η Χριστίνα από αυτές τις εκδηλώσεις, έχει λάβει γύρω στις 15.000 ευρώ και είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι ο κόσμος μας έχει δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πως διαχειριστήκαμε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, καθώς δεν μας έχει ζητήσει κανενός είδους απολογισμό Φυσικά εμείς έχουμε στη διάθεση του καθενός όλες τις αποδείξεις από τις καταθέσεις στο λογαριασμό της Χριστίνας», είπε, τονίζοντας της συνέχεια ότι «φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε εξίσου ένα σημαντικό ποσό από τη συναυλία του Σαββάτου, όπως επίσης και από το κουτί που θα τοποθετηθεί στο θέατρο Απόλλων, εκείνη την βραδιά», υπογράμμισε ο κ. Μαραγκός, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ανάλογη εκδήλωση και κατά τη διάρκεια των αποκριών.

Ερωτώμενος πόσο σημαντικό είναι για τη μουσική και τον πολιτισμό εν γένει να συμβάλει και στο κομμάτι της αλληλεγγύης, ο κ. Μαραγκός υπογράμμισε ότι «γενικότερα η τέχνη έχει να κάνει με αυτό. Δεν έχει αξία να πεις ένα ωραίο τραγούδι ή να διαβάσει ένα λογοτεχνικό κείμενο, εάν αυτό δεν προσφέρεται προς τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου γενικότερα. Και αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσω των συγκεκριμένων εκδηλώσεων», δηλώνοντας παράλληλα ότι «η Χριστίνα μας ένωσε. Μουσικούς, ηθοποιούς, δημοσιογράφους, απλούς πολίτες. Της χρωστάμε, δε μας χρωστάει. Όμως, η ανθρώπινη αλληλεγγύη δεν αρκεί. Η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί της και να της εξασφαλίσει το δικαίωμα της για αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση».