Πρωτότυπες και πλούσιες δράσεις για όλες τις ηλικίες

Κέφι, χορός και ατέλειωτη διασκέδαση στο μυκονιάτικο καρναβάλι

Τις πιο ευφάνταστες δράσεις για μικρούς και για μεγάλους επιστράτεψε ο Δήμος Μυκόνου, προκειμένου να προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης, αλλά και τη δημιουργία νέων πρωτότυπων δράσεων, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αρχίζουν την Κυριακή, με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, κα. Κατερίνα Ζουγανέλη, οι φετινές δράσεις θέτουν στο επίκεντρο τη διασκέδαση, αλλά και τη συμμετοχή των κατοίκων, των επισκεπτών της Μυκόνου κυρίως των παιδιών.

Η Άνω Μερά δίνει την εκκίνηση

Το πλήθος των δράσεων που σχεδιάστηκαν με σκοπό να προσφέρουν δράση, κέφι, χορό, παιχνίδια και δώρα σε μικρούς και μεγάλους, αρχίζουν από την περιοχή της Άνω Μεράς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Άνω Μεράς, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη γιορτή με το καθιερωμένο γαϊτανάκι, χορούς, παιχνίδια, γλυκοπάζαρο και εργαστήρι χαρταετού.

Στην εκδήλωση εκτός από τον Δήμο Μυκόνου, συμμετέχουν, ο Σύλλογος Γυναικών «Ανωμερίτισσες», το α΄ Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου, χορευτικοί Όμιλοι και Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων της Μυκόνου.

Επόμενος "σταθμός" το δημαρχείο του νησιού, όπου το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί, θα λάβει χώρο το κυνήγι του θησαυρού.

Το πειρατικό καράβι του Μερμελέχα εμφανίστηκε ξανά στη Μύκονο, όπου φέτος έχει την τιμητική της η Bella Vienna, το μυθικό και γρήγορο πλοίο του Μερμελέχα που έσκιζε τα νερά του Αιγαίου και κούρσευε τα οθωμανικά πλοία της περιοχής, με τα αμπάρια γεμάτα χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα.

Τα πληρώματα του χαμένου θησαυρού θα πρέπει να λύσουν τους γρίφους, να βρουν σε ποια σημεία της Χώρας βρίσκονται τα κομμάτια της ένδοξης Bella Vienna, να ολοκληρώσουν την κάθε πρόκληση - δοκιμασία που θα τους επιβάλει ο πειρατής και τέλος να βρουν το κομμάτι του πλοίου που κρύβει κάθε σταθμός.

Στο τέλος της δοκιμασίας, οι τρεις πρώτες ομάδες θα λάβουν ως ανταμοιβή, πλούσια χρηματικά έπαθλα, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια.

Αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 3 και μισή το μεσημέρι.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:30 από το παλιό λιμάνι και θα ολοκληρωθεί στον Άγιο Νικόλα της Καδένας, δίνοντας χρώμα και ζωή στον γιαλό και τα σοκάκια του νησιού.

Την παρέλαση θα συνοδεύει μια ομάδα από ανιματέρ, καρναβαλιστές με κρουστά, μασκότ και ξυλοπόδαρος, οι οποίοι και θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους μέχρι το τέλος της γιορτής.

Το φαντασμαγορικό κάψιμο του καρνάβαλου, αλλά και πυροτεχνήματα θα ολοκληρώσουν πανηγυρικά τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου α΄ Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου εορτάζοντας τα κούλουμα θα προσφέρει κέρασμα στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.