Η Συριανή ομάδα "Ατάκα" επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο "Μανδραγόρας" στο θέατρο Απόλλων

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό

Η θεατρική ομάδα "Ατάκα" μετά από μία πολύμηνη ανάπαυλα, επιστρέφει στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, παρουσιάζοντας τον "Μανδραγόρα" του Νικολό Μακιαβέλλι.

 

Πρόκειται για μία παράσταση με βαθύτατο πολιτικό μήνυμα που είχε παρουσιάσει η ομάδα με μεγάλη επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2023, όπου μέρος των εσόδων της είχαν παραχωρηθεί στον Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου.

"Με την συγκεκριμένη παρουσίαση ολοκληρώνουμε τον κύκλο των παραστάσεων του "Μανδραγόρα"", δηλώνει στην "Κοινή Γνώμη", το μέλος της ομάδας "Ατάκα", Μιχάλης Ζουλουφός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για το επόμενο θεατρικό έργο που αναμένεται να ανέβει μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μία κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές

Ο "Μανδραγόρας" του Νικολό Μακιαβέλλι επιστρέφει στο θέατρο "Απόλλων" μέσα από την ερμηνεία των μελών της ομάδας "Ατάκα".

Το έργο που γράφτηκε το 1518 έχει ένα βαθύτατα πολιτικό μήνυμα, που κρύβεται πίσω από την σάτιρα, μέσω της οποίας παρουσιάζεται η φθορά και η ανεντιμότητα της καθεστηκυίας τάξης, της εκκλησίας, των δημόσιων λειτουργών και τέλος η“πτώση” των ηθικών και πολιτικών αρχών. Ταυτόχρονα όμως, είναι μια χαρούμενη κωμωδία, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, όπου τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται.

"Ο Μακιαβέλι θέλησε με τον "Μανδραγόρα" να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της εποχής του, εκθέτοντας στην δημόσια κριτική τον «σκοπό που αγιάζει τα μέσα»", σημειώνει μιλώντας για το έργο το μέλος της ομάδας "Ατάκα", ο Μιχάλης Ζουλουφός.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για ιστορία που έχει μεγάλο βάθος, πολλές αλληγορίες και αντιστοιχίες του χτες με το σήμερα.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο από Πέμπτη 4 έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο "Απόλλων", ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων και αυτών των παραστάσεων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο "Μανδραγόρας" ανοίγει τον κύκλο των τοπικών θεατρικών παραστάσεων

Η ομάδα "Ατάκα" με το έργο “Μανδραγόρας” του Νικολό Μακιαβέλι ανοίγει τον κύκλο των παραστάσεων των τοπικών θεατρικών και πολιτιστικών συλλόγων, ενώ ήδη βρίσκεται, όπως κάνει γνωστό ο κ. Ζουλουφός, στην επεξεργασία της επόμενης παράστασης, η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ανέβει επί σκηνής μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

"Ουσιαστικά με το συγκεκριμένο έργο, ανοίγουμε τον "κύκλο" των παραστάσεων των τοπικών θεατρικών και πολιτιστικών συλλόγων της Σύρου. Έχουμε καταλήξει με το επόμενο θεατρικό, που θα παρουσιάσουμε μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου", επισημαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θεατρική ομάδα “Ατάκα”, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Οκτώβρη του 2019 με το έργο «Κουαρτέτο» του Ronald Harwood και μετά από τρία χρόνια, τον Μάιο του 2022, ελέω πανδημίας και περιορισμών, με το έργο “Ξενοδοχείο των δύο κόσμων” του Eric Emanuell Schmit, αμφότερα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαλάκη.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ζουλουφός ο βασικός "πυρήνας" της ομάδας αποτελείται από πέντε μέλη, ενώ κατά καιρούς συμπληρώνεται και με επιπλέον άτομα.