Η Τζούλια Φέρετ, διευθύντρια του θεάτρου Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, έρχεται στη Σύρο

Παράσταση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί στο θέατρο Απόλλων

Μία διαφορετική παράσταση χορού, θα παρουσιάσει στο θέατρο Απόλλων, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Πρόκειται για μία διήμερη ουσιαστικά οντισιόν, παρουσία της Τζούλιας Φέρετ, διευθύντριας του θεάτρου του Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Παράσταση των μαθητών και μαθητριών του Κέντρου Ακτοποδητί

Η Τζούλια Φέρετ, διευθύντρια του θεάτρου Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, έρχεται στη Σύρο, προκειμένου να παραστεί στη διήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Απριλίου στο θέατρο Απόλλων στις 7 το απόγευμα, από το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η Τζούλια Φέρετ μαζί με τη βοηθό της, Μάρθα, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει χορευτές, χορεύτριες, τραγουδιστές και τραγουδίστριες, αλλά και το έργο που θα ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ το καλοκαίρι του 2024.

Στην οντισιόν θα συμμετάσχουν οι μικροί και μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές και μαθήτριες της σχολής, με αποσπάσματα από έργα μιούζικαλ όλων των ειδών και εποχών.

Η προπώληση των εισιτηρίων, με κόστος ένα ευρώ, αρχίζει στις 6 Απριλίου στο θέατρο Απόλλων, αλλά και μέσω του ticketservices.gr.

Το Κέντρο Ακροποδητί

Το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, λειτουργεί στη Σύρο από τον Ιανουάριο του 2013. Τα δύο κτίρια που στεγάζουν το Κέντρο, αποτελούνται από το Στούντιο Μαθημάτων και το Κέντρο Εργαστηρίων, Καλλιτεχνικών Δράσεων και Εκδηλώσεων.

Βασικοί στόχοι του είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου, η φιλοξενία και οργάνωση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και η παροχή καλλιτεχνικής κατοικίας (artistic residency) σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Ο χώρος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, τους κατοίκους και τους καλλιτέχνες της Σύρου, όπως και της υπόλοιπης χώρας και του εξωτερικού, προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του.

Εκτός από δράσεις που σχετίζονται με τον χορό και την κίνηση, το Κέντρο προσφέρει στέγη σε κάθε μορφή τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων των δράσεων, είναι η υποστήριξη της καλλιέργειας πνεύματος και σώματος, της ελεύθερης δημιουργικής κατάθεσης και της ατομικής και ομαδικής πρωτοβουλίας σε όποια ενέργεια συμβάλλει στην ολοκλήρωση του ατόμου και στην ανάπτυξη των αντιληπτικών και εκφραστικών του δυνατοτήτων.