Πάρος: Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχίλοχος" στο Μέγαρο Μουσικής

  • Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 - 19:53

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχίλοχος" Πάρου υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίνας Ανδρεάκου, συμμετείχε στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στις 20 και 21 Απριλίου και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών και χορωδιών Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης το φεστιβάλ παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και εκπρόσωποι φορέων.

Το φεστιβάλ αποτελεί παγιωμένο μουσικό θεσμό με τη συμμετοχή μεγάλων μουσικών συνόλων και συνολικά 3500 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προάγει την τέχνη και γίνεται η αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάρου, παρουσίασε ένα άρτιο πρόγραμμα μέρος του οποίου ήταν αφιερωμένο στην επέτειο μνήμης των 50 χρόνων από την τραγική τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο μορφωτικός σύμβουλος της Κυπριακής πρεσβείας στην Ελλάδα κος Λουκάς Ξενοφώντος και ο πρόεδρος της Στέγης Κυπρίων, έδωσαν ιδιαιτέρως στην χορωδία θερμά συγχαρητήρια και την ξεχώρισαν για την προσφορά της στην διάδοση της μνήμης της πατρίδας τους, αναγνωρίζοντας το έργο της, καθώς η χορωδία έχει αφιερώσει το έτος 2024 στην μεγαλόνησο. Επίσης την χορωδία στήριξε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Ο.ΠΑ.Σ. κος Αντώνης Πατέλης.

Οι χορωδοί ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης παραγωγής δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν για άλλη μια φορά θερμές κριτικές.

Μετά την εμφάνιση, η μαέστρος της χορωδίας, Κωνσταντίνα Ανδρεάκου παρέλαβε εκ μέρους της χορωδίας την αναμνηστική πλακέτα, την οποία πρόσφεραν οι διοργανωτές σε κάθε συμμετέχον μουσικό σύνολο.