Μηνύματα συνεργασίας και… ανάπτυξης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών»

Περιοχή που αγγίζει τα όρια του πρότυπου

  • Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2017 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιαν. 2017 - 23:00

Να ονομαστεί το 2017 «χρονιά εθελοντισμού», αφιερωμένη στους ανώνυμους εθελοντές, που με πολύ μεράκι συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία των εκδηλώσεων των τοπικών συλλόγων της Σύρου, πρότεινε κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, ο πρόεδρος του «Ποσειδώνα» Μάρκος Ρούσσος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη Έπαυλη Τσιροπινά, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του Χωρικού Αντιδημάρχου Ποσειδωνίας Αλέξη Αθανασίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του υποδιοικητή της προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Σύρου, αλλά και πλήθους κατοίκων και φίλων της περιοχής.

Τα μεγαλόπνοα έργα της τρέχουσας χρονιάς

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης σημείωσε πως οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτος βοήθησαν σημαντικά στη βελτίωση της σκέψης αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα λαμβάνονται οι επόμενες αποφάσεις του συμβουλίου. Κατέστησε δε γνωστό, πως για την τρέχουσα χρονιά και έχοντας γίνει πλήρως αντιληπτή η δυναμική της περιοχής των Αγκαθωπών στον τουριστικό – επιχειρηματικό τομέα, έχει προγραμματιστεί η δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης πίσω από τον Δημοτικό Ξενώνα, σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες Μάρκο και Στέφανο Δουράτσο. Όπως τόνισε, το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα συνταχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και θα αφορά στην επαναχωροθέτηση θέσεων πάρκινγκ για ΑμεΑ και μηχανές, θα αποσυμφορήσει την περιοχή από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Εξίσου σημαντικό χαρακτήρισε και το έργο της πλήρους αντικατάστασης του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της Ποσειδωνίας από τη ΔΕΥΑΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις όμορες κοινότητες του νησιού, αγγίζοντας το χρηματικό ποσό του 1,9 εκ. ευρώ. Καταλήγοντας, ο κ. Νταλαχάνης υπογράμμισε ότι στόχος και κινητήριος δύναμη της Τοπικής Κοινότητας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, για την οποία απαιτείται η συνεργασία και η ειλικρινής συμπαράσταση των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Παράλληλα, απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τα μέλη της Κοινότητας, Γιώργο Βαρθαλίτη και Ελπίδα Γαδ, άξιους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια.

2017: χρονιά εθελοντισμού

Τους Συλλόγους Ηπειρωτών, Πελοποννησίων, Κρητών, Στερεοελλαδιτών αλλά και όλους τους φορείς της Σύρου που στέκονται στο πλευρό του «Ποσειδώνα», προσφέροντας τη συνεργασία αλλά και την εθελοντική εργασία τους, όποτε αυτή ζητείται, ευχαρίστησε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, Μάρκος Ρούσσος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στον 5ο κύκλο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο «Σπίτι του Αϊ-Βασίλη», που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατάφερε να προσελκύσει και φέτος πλήθος επισκεπτών. Όπως σημείωσε, η επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται στην πολύμηνη προετοιμασία και προσπάθεια τόσο της οργανωτικής επιτροπής, όσο και όλων των συμμετεχόντων που δούλεψαν ανιδιοτελώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, πρότεινε το 2017 να αφιερωθεί σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες που με την εθελοντική εργασία τους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Έμπρακτη απόδειξη συνεργασίας στο νησί

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ποσειδωνίας ευλόγησαν ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνος και ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ποσειδωνίας π. Χριστοφόρος Παπανικολάου. Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σημείωσε ότι η Ποσειδωνία αγγίζει τα όρια του προτύπου, καθώς εκπροσωπείται από ανθρώπους που ασχολούνται με μεράκι για τα κοινά και όχι από ιδιοτέλεια. Πρόσθεσε επίσης, ότι τα έργα ύδρευσης και οδοποιίας που έχουν προγραμματιστεί για το 2017 θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης της Ποσειδωνίας. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος υπογράμμισε πως η κοινή εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας και της ομοψυχίας που μεσουρανεί στο νησί της Σύρου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Ομάδα Ακορντεόν Σύρου.