Θετρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλης - η ταινία της Τετάρτης

  • Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2020 - 14:11

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 που διοργανώνει το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον Προαύλιο Χώρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους στο τηλ. 22850 23619 καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11.00-14.00 & 19.00-22.00.

 

Αφιέρωμα: «Το σύγχρονο Αμερικάνικο θέατρο στον Κινηματογράφο».

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (1959) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Μάνκιεβιτς.

 

 

                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κλασική δημιουργία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, με τρεις σπουδαίους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Μοντγκόμερι Κλιφτ και την Κάθριν Χέπμπορν.

Η κυρία Βέναμπλ λάτρευε τον γιο της Σεμπάστιαν. Κάθε καλοκαίρι ταξίδευαν μαζί για να γνωρίσουν τον κόσμο και να γράψει ο γιος της το «Θερινό» ποίημά του. Το περσινό καλοκαίρι όμως, για πρώτη φορά δεν τον συνόδευσε εκείνη στις διακοπές του αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν, η οποία, μην έχοντας άλλη επιλογή πήρε τον ρόλο που μέχρι τότε κατείχε η κυρία Βέναμπλ.

Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι ο Σεμπάστιαν πέθανε σε κάποια παραθαλάσσια τοποθεσία της Ισπανίας κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Η κυρία Βέναμπλ αρνείται να δεχτεί τον θάνατο του γιου της και να πιστέψει την Κάθριν. Η Κάθριν κινδυνεύει να θεωρηθεί φρενοβλαβής και να κλειστεί στο δημόσιο ψυχιατρείο, όπου ο διακεκριμένος νευροχειρουργός Τζον Κιούκροβιτς αναλαμβάνει την περίπτωσή της. Τι συνέβη όμως, το περασμένο καλοκαίρι; 

 

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.