Συγκερασμός ιστορικής μνήμης, πρωτοποριακής τέχνης και καινοτομίας στην τελετή έναρξης του AnimaSyros 2021

  • Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 23:51

Με την ιστορική μνήμη του τόπου, ως πηγή έμπνευσης, τόσο διαχρονικά, όσο και για τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ, αλλά και ως οδηγό προς την καινοτομία του αύριο για την τέχνη, άνοιξε τις πύλες του το AnimaSyros 2021.

Η τελετή έναρξης του μεγάλου θεσμού του animation πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, εκπροσώπου της Επιτροπής "Ελλάδα 1821-2021", καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τη θερμή στήριξη τους στην διοργάνωση που κάνει περήφανη τη Σύρο πανελλαδικά και διεθνώς, έδειξαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας.

Κατά την έναρξη του AnimaSyros, παρουσιάστηκε το μικρού μήκους βίντεο animation, που, σε συνεργασία του Φεστιβάλ με τον ΕΟΤ, θα χρησιμοποιηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την προώθηση της χώρας μας στο παιδικό κοινό του εξωτερικού, μια πρωτοποριακή και μοναδική στο είδος της δράση. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το βίντεο 90" για τη ζωή του μεγάλου Αττίκ, σε συνεργασία με τον σταθμό "Μελωδία FM".

Την απόλυτα επιτυχημένη βραδιά, την οποία τίμησε πλήθος κοινού που τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς της πανδημίας, γέμισε τις διαθέσιμες θέσεις του Θεάτρου Απόλλων, έκλεισε η παρουσίαση του εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής ντοκιμαντέρ animation "Ελλήνων Τόποι: Ερμούπολη", παρουσιάζοντας την ιστορία της Σύρου, από την αρχαιότητα, έως την ακμή της κατά την σύσταση του νεοελληνικού κράτους, μέχρι και σήμερα.