Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ υποστηρίζει το Youth Europa Erasmus+

  • Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022 - 10:40

Μετά από πρόσκληση της ΜΚΟ Youth Europa,  η οποία διοργανώνει θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ μικρής διάρκειας για νέους (18 – 30 ετών) από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, συμμετείχαμε μουσικά στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ.

 

Το βράδυ της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2022, στον όμορφο χώρο του Anassa Cycladic Village στην περιοχή του Γαλησσά της Σύρου, ομάδα μαθητών μας,  με τον δάσκαλο τους κ. Αρίστο Βαμβακούση, έπαιξαν μουσική και ερμήνευσαν λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και δημιουργών, ενδεικτικά : Βασίλης Τσιτσάνης – Γιάννης Παπαιωάννου – Μάρκος Βαμβακάρης κ.α. , επικοινωνώντας  τη μουσική ταυτότητα της Ελλάδας και την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Σαράντα (40) νέοι συμμετέχοντες του προγράμματος Erasmus+ από Σουηδία, Εσθονία, Σλοβακία και Ελλάδα, παρευρέθηκαν κοντά μας, στο πλαίσιο δημιουργίας και παραγωγής ντοκιμαντέρ με θέμα την κουλτούρα των επαρχιακών περιοχών της Ελλάδας και ειδικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύρου. Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες του προγράμματος Erasmus+ προς τους μαθητές του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ, σχετικά με το ρεμπέτικο, την εμπειρία τους και τη σύνδεση τους με αυτό.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον οργανισμό Youth Europa και ειδικότερα την ομάδα των διοργανωτών , κα Καρμελίνα Ρούσσου, κ. Ανάργυρο Βαρθαλίτη, κα Νικολέτα Παντίδου, κα Ελίνα Δούνια και κα Μαριάννα Βιτάλη για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση. Καλή επιτυχία και στα επόμενα ! Οι νέοι υποστηρίζουν τους νέους -  μπορούμε να παραδειγματιστούμε !!!

 

Με σεβασμό και εκτίμηση,

ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ