Φαντασμαγορική έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Σύρο

Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022 - 06:19

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα “Χριστούγεννα μαζί” το Σάββατο στην πλατεία Μιαούλη, παρουσία πλήθους κόσμου. Μικροί και μεγάλοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν τα δρώμενα που έλαβαν χώρα, με αποκορύφωμα της βραδιάς την φωταγώγηση του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου και την έλευση του Άγιου Βασίλη, ο οποίος κατέβηκε από τα σκαλιά του Δημαρχείου και κάθισε στον θρόνο του, μπροστά από το φωτισμένο δέντρο, μετά της συζύγου του. Σύντομο χαιρετισμό προς το πλήθος, απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη και ο Δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 18:00, με το πλήθος να έχει μαζευτεί από πολύ νωρίς για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της βραδιάς. Αριστερά και δεξιά από τα σκαλιά του Δημαρχείου βρίσκονται οι δύο μεγάλες φωτεινές χριστουγεννιάτικες μπάλες, που συγκέντρωσαν το φωτογραφικό ενδιαφέρον του κόσμου. Μέσα στο πλήθος της πλατείας κυκλοφορούσαν ξυλοπόδαροι, καθώς και ένας “τάρανδος”, ένας “χιονάνθρωπος” και ένας “στρατιώτης”, που όλοι τους δέχτηκαν με μεγάλη χαρά, με τα μικρά παιδιά να σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Από την πόρτα του Δημαρχείου εμφανίστηκε ο παρουσιαστή της βραδιάς ως “ξωτικό”, ο οποίος κατάφερε και ξεσήκωσε τον κόσμο.

Στη συνέχεια της βραδιάς παρουσιάστηκε η παιδική χορωδία της ορχήστρας των Κυκλάδων που παρατάχθηκε στα σκαλιά και με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα στόματα των μικρών αοιδών μεταφέρθηκε στον κόσμο το εορταστικό κλίμα. Ώσπου ξαφνικά άρχισε να γεμίζει ο ουρανός φούσκες.

Τα σκαλιά του Δημαρχείου ανέβηκαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, που απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό με ευχές στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στη βραδιά φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές με αγάπη, υγεία, αλληλεγγύη, ευημερία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο”.

Ο Δήμαρχος Ν. Λειβαδάρας είπε στον χαιρετισμό του: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί επιτέλους μετά από 2 χρόνια περιορισμών βρισκόμαστε στην πλατεία μας για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και την έναρξη των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα» Ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στο τμήμα και την επιτροπή πολιτισμού για την προετοιμασία των περισσότερων από 40 φετινών εκδηλώσεων. Όπως είπε «Είναι πάρα πολλές οι εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτό το διάστημα μέχρι τις 25 του Γενάρη. Μουσικοθεατρικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και θα είναι και πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά. Για αυτό προσκαλώ όλους να συμμετέχουν για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των τελευταίων 2 χρόνων. Θέλω να ευχηθώ ο νέος χρόνος να μας φέρει ότι καλύτερο, ότι μας στέρησαν τα 2 τελευταία χρόνια. Υγεία, ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία, χρόνια πολλά και να είμαστε πάντα έτσι όλοι μαζί».

Μαζί με την Αντιδήμαρχο έδωσαν το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση και την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με την πλατεία να γεμίζει φως, σηματοδοτώντας την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων “Χριστούγεννα μαζί”, που θα διαρκέσουν περισσότερο από έναν μήνα, καθ’ όλη δηλαδή τη διάρκεια των εορτών.

Λίγο πριν τελειώσει η βραδιά, ένας μάγος εξέπληξε τα παιδιά και κατόπιν της παρότρυνσης του ξωτικού, υπήρξε γενική απαίτηση για την έλευση του Άγιου Βασίλη, ο οποίος εμφανίστηκε με τη σύζυγό του, παίρνοντας τη θέση του σε ένα μεγάλο θρόνο που είχε στηθεί μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, με πλήθος μικρών παιδιών να τρέχει να φωτογραφηθεί.