Για 7η συνεχή χρονιά σπουδαίες προβολές σε όλο το νησί

Το SIFF επιστρέφει στη Σύρο

  • Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2019 - 20:00

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει για 7η χρονιά (16-21/07)

και σας προσκαλεί στην τελετή έναρξης της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 20.30, στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς (Χίου 27, Ερμούπολη)
με την προβολή της εμβληματικής και σπάνιας ταινίας: "Ναυσικά" της Ανιές Βαρντά ως φόρος τιμής στη μεγάλη δημιουργό που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Ναυσικά, μια ανάθεση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ORTF που καταδικάστηκε στην πορεία των ετών στην ιστορική λήθη (καθώς δεν ολοκληρώθηκε «επισήμως» και δεν προβλήθηκε ποτέ), είναι μια ιστορία αγάπης και συγχρόνως ένα υπόκωφο, ισχυρό σχόλιο ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Σε αυτή την Οδύσσεια, η Ναυσικά είναι μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να φανταστεί ξανά την πατρική κληρονομιά. Ο γυμνός, καραβοτσακισμένος Οδυσσέας της (τον οποίο υποδύεται ο θρυλικός σκηνοθέτης Σταύρος Τορνές) είναι ένας εξόριστος που προσπαθεί να διεκδικήσει ξανά το παρόν του, επανεπινοώντας το νόημα της αντίστασης. Διασταυρώνοντας τις ιστορίες των εξόριστων Ελλήνων διανοουμένων, οι οποίοι κοιτούν ατρόμητα τον φακό καθώς αφηγούνται ιστορίες πολιτικής φρίκης, με κομμάτια από την καθημερινή ζωή στους δρόμους μιας μητρόπολης και όψεις του φαντασιακού που ξεχειλίζουν από μια τουριστική αφίσα, η Βαρντά παρουσιάζει με προσήνεια το σινεμά ως καταφύγιο από τους κινδύνους της υπο-έκθεσης. 

Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου παρουσιάζοντας προβολές, μουσικές περφόρμανς, συναυλίες και εργαστήρια σε πάνω από 6 ξεχωριστές τοποθεσίες της Σύρου: Ερμούπολη, Ναυπηγεία Ταρσανάς, Λατομείο «Μάνος Ελευθερίου», Ντράιβ-ιν στην Ντελαγκράτσια, Παραλία Κόμητο και Άνω Σύρος.

Ετικέτες: