«Γλυκό Πουλί της Νιότης»: Προβολή στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

  • Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2020 - 21:06

Η ταινία της Τετάρτης – Από τη σκηνή στην οθόνη”  του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, που διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 9.00 μ.μ. από 12 Αυγούστου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2020, μια ταινία του αφιερώματος, στην αυλή της Πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νάξου), στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.

Καλοκαίρι 2020-Αφιέρωμα: “Το σύγχρονο Αμερικάνικο θέατρο στον Κινηματογράφο”

Το Γλυκό Πουλί της Νιότης  (Sweet Bird of Youth (1962)) – 120′ , του Ρίτσαρντ Μπρούκς

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, 9 μ.μ. στην αυλή της Πρώην Σχολής Ουρσουλινών

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

To «Γλυκό πουλί της νιότης» είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα του Τένεσι Ουίλιαμς. Γράφτηκε το 1959. Ανέβηκε στο θέατρο με τον Πωλ Νιούμαν και την Τζεραλντίν Πέιτζ και η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1962 ο Ρίτσαρντ Μπρουκς το μεταφέρει στον κινηματογράφο με τους ίδιους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το έργο αναφέρεται στην ιστορία ενός τυχοδιώκτη, του Τσανς Γουέιν, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από χρόνια στη γενέτειρά του, μια πλούσια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου στο πλευρό μιας σταρ του σινεμά, που βρίσκεται στη δύση της καριέρας της της Αλεξάνδρα Ντελ Λάγκο. O Τσανς ονειρεύεται να μπει στο χώρο του θεάματος και να κάνει καριέρα. Δύο ανθρώπινα ψυχολογικά ράκη, δύο διαφορετικοί κόσμοι σε απόγνωση για διαφορετικούς λόγους, δύο χαρισματικά πλάσματα που ο καθένας τους έχει διανύσει άλλη πορεία και τώρα βρήκαν καταφύγιο ο ένας στη θαλπωρή του άλλου. Πριν από χρόνια, ο νεαρός γόης είχε ερωτικές σχέσεις με την κόρη ενός τοπικού παράγοντα της πολιτικής.  O έρωτάς τους είχε προκαλέσει σκάνδαλο και την οργή του πλούσιου πατέρα της. Ο Τσανς, που έφυγε κακήν κακώς από την πόλη, επιστρέφει με σκοπό να αποσπάσει την αγαπημένη του από τον ασφυκτικό οικογενειακό κύκλο, που μοιάζει με φυλακή και να την κάνει να τον ξαναγαπήσει

(Είσοδος Ελεύθερη)

Οι προβολές θα γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων στους θερινούς κινηματογράφους, για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

(ΦΕΚ Β’ 2087/31-05-2020, Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465/2020)

Για τον λόγο αυτό, ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων

στο τηλέφωνο 22850-23619 καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11.00-14.00 & 19.00-22.00