57α ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Το πρόγραμμα του Eye's Walk Digital festival Σύρου

  • Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2022 - 11:44

Το πλήρες πρόγραμμα της καλλιτεχνικής παραγωγής του Eye's Walk Digital festival με βάση τη Σύρο, που θα παρουσιαστεί στο 57ο Φεστιβάλ των Δημητρίων.

 

Σύνδεσμος προγράμματος:https://issuu.com/elisavetpapageorgiou/docs/_?fbclid=IwAR21jiaiVhJdz-QP7Vm1ojoaPyaHaIjsry7iRRgB0icXSTrPXeHMIzjQ8GQ

 

Αυτή η καλλιτεχνική παραγωγή δεν αφορά στο Βυζαντινό Λουτρό, αλλά μετατρέπει το Βυζαντινό λουτρό σε ανοιχτό χώρο Συναντήσεων της πόλης της Θεσσαλονίκης με τους κατοίκους της, με την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, με ιστορικούς και συλλογικότητες, με ένα βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και στην παγκόσμια κοινότητα. Με αυτή την παραγωγή προσκαλούμε  μέσα του, το σήμερα του κόσμου μας, αλλά και τη δική μας ανάγκη να βρεθούμε μαζί. Να γίνει σημείο συνάθροισης της σημερινής μας φαντασιακής και ιστορικής πραγματικότητας, να κατοικηθεί και να αποκτήσει μέσω της τέχνης εικόνες και συναισθήματα που μας αφορούν (για τον πόλεμο, την προσφυγιά, τα διαφορετικά φύλα, το περιβάλλον, τον Άλλον, τη γυναίκα, τους εβραίους, τους μουσουλμάνους,το σώμα, τη μνήμη).

Εξάλλου τα μνημεία, όπως το υπογραμμίζει ο Jacques Derrida είναι μια μνήμη ανοιχτή, γεμάτη τρύπες.

Η παραγωγή υποστηρίζεται από το 57ο Φεστιβάλ των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ετικέτες: