Προβολή ταινίας στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης: "Ο αληθινός φασισμός"

  • Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2023 - 09:36

Η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ σας προσκαλεί τη Δευτέρα 08 Μάη στις 19.00 στη προβολή του αριστουργήματος του Μιχαήλ Ρομ, «Ο Αληθινός Φασισμός», στην αίθουσα «Γ. Ρίτσος» στο Πνευματικό Κέντρο, η οποία διοργανώνεται με αφορμή την 9η Μάη, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Αληθινός Φασισμός», επίκαιρο όσο ποτέ, με υλικό από πολεμικά αρχεία της ΕΣΣΔ, της Γερμανίας και της Πολωνίας, αλλά και από τα απόρρητα αρχεία του χιτλερικού υπουργείου προπαγάνδας, ταινίες της Λένι Ρίφερνσταλ, ακόμα και ερασιτεχνικές λήψεις των Ες Ες, δεν μένει σε μια σκέτη παράθεση ιστορικών ντοκουμέντων. Αντίθετα, αγγίζει ουσιαστικά το ζήτημα του φασισμού που είχαν βιώσει πρόσφατα οι άνθρωποι. Πρόκειται για ταινία - σταθμό στον παγκόσμιο κινηματογράφο λόγω της θεματικής, αλλά και του τρόπου προσέγγισης της. Ο Μιχαήλ Ρομ δεν θέλει να δείξει μόνο το «πώς» του φασισμού, αλλά και το «γιατί».

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νικόλας Καΐλης, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ, γραμματέας της ΤΕ Βορείων και δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ.