4ο Χορωδιακό Αφιέρωμα του Μουσικού Ομίλου Σύρου

"Ξύπνησε η Ερμούπολη" με τις μελωδίες του Γιάννη Σπανού

Θερμό και εγκάρδιο ήταν το χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού της Σύρου στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Σπανό, το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό Χορωδιακό Αφιέρωμα του Μουσικού Ομίλου Σύρου.

Χαρά και συγκίνηση κυρίευσαν κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, στην πρώτη παρουσίαση του αφιερώματος στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων, της καθιερωμένης διήμερης εκδήλωσης που τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν ισχυρό θεσμό στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σύρου.

Για μία ακόμη φορά, η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου στάθηκε επάξια σε ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, αποδεικνύοντας περίτρανα την αγάπη των μελών της για το καλό ελληνικό τραγούδι, τις εντυπωσιακές φωνητικές ικανότητές τους, αλλά και τη μοναδική άνεση με την οποία πλαισιώνουν καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η Χορωδία, συμπράττοντας με τη μόνιμη συνεργάτιδα του Γιάννη Σπανού, την ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη και τους μουσικούς Γιώργο Τσοκάνη (πιάνο), Κοσμά Κοκόλη (μπουζούκι/φωνή), Κώστα Τζιαγκούλα (κιθάρα/φωνή) και φυσικά τον δικό μας… Αρίστο Βαμβακούση (μπουζούκι), παρουσίασε υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Alice Labarche αξέχαστες επιτυχίες του σπουδαίου δημιουργού.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η έκτακτη συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του Μουσικού Ομίλου Σύρου, Γιάννη Αργυρίου ερμήνευσε τραγούδια του Γιάννη Σπανού, όπως το «Φεγγάρι» και το «Μαρικάκι», τα οποία είχε τη χαρά να τραγουδήσει ο ίδιος στην πρώτη εκτέλεσή τους.

Η συγκίνηση του κοινού κορυφώθηκε με την παρουσία του Γιάννη Σπανού επί σκηνής, ο οποίος αφού καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και παρέλαβε αναμνηστικά δώρα από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μάρκο Δαδάο και το διοικητικό συμβούλιο του Μ.Ο.Σ.,  συνόδευσε στο πιάνο τους ερμηνευτές και τη Χορωδία, την οποία και συνεχάρη για το σπουδαίο έργο της.

Η εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2017» επαναλαμβάνεται απόψε στις 21:00, στο Θέατρο Απόλλων.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».