Το Hermoupolis Indie Rock Festival για 12η χρονιά τάραξε τα μουσικά... νερά της Σύρου

«Η αγάπη του κόσμου μεγαλώνει»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μία χρονιά η γιορτή της ανεξάρτητης ροκ μουσικής στη Σύρο, το Indie Rock Festival, που για 12η συνεχή χρονιά ξεσήκωσε τον κόσμο, που βρέθηκε το Σάββατο, 3 Ιουλίου στο θέατρο «Ευανθία Καΐρη» στα Λαζαρέτα.

Διασκευές παλιών, αγαπημένων κομματιών των μεγάλων δημιουργών της ροκ μουσικής, αλλά και νέες κυκλοφορίες της δισκογραφικής δουλειάς των αθηναϊκών και συριανών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του 12ου Hermoupolis Indie Rock Festival.

Ο “One Man Beard”, οι “Afterimage”, από τη Σύρο και οι “Four Hours Later” από την Αθήνα, δημιούργησαν μία ηλεκτρική ατμόσφαιρα στον αύλειο χώρο του θεάτρου «Ευανθία Καΐρη» και το αποτελούμενο κυρίως από νέους σε ηλικία λάτρεις της ροκ μουσικής κοινό βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να γεμίσει τους νέους καλλιτέχνες με αυτοπεποίθηση και εκείνοι με τη σειρά τους να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, ανταποδίδοντας την αγάπη των fans.

«Το 12ο φεστιβάλ ανεξάρτητου ροκ Ερμούπολης ολοκληρώθηκε και φέτος με αξιοσημείωτη επιτυχία. Τόσο από πλευράς προσέλευσης κόσμου, όσο και από πλευράς συμμετοχών από Συριανές και μη μπάντες», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης, Χρήστος Παπαδάκης.

Όπως τόνισε, «οι στόχοι της διοργάνωσης παραμένουν σταθεροί: Ποιοτικά σχήματα - ντόπια και όχι μόνο - ποιότητα στον ήχο και τον φωτισμό και φυσικά δωρεάν είσοδος για τον κόσμο». Ωστόσο, διευκρίνισε, ότι «δεν είναι εύκολο να γίνουν όλα τα παραπάνω, ειδικά όταν το πλαίσιο της χρηματοδότησης συρρικνώνεται. Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου όμως μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, κάτι που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αγνοήσω. Για αυτό άλλωστε και συνεχίζω να τρέχω το φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια παρ' όλες τις δυσκολίες».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενώ με τη διοργάνωση του φεστιβάλ συνεργάστηκε και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαζαρέττων, ο οποίος άνοιξε το χώρο του Συλλόγου, με αφεψήματα και νερό για το κοινό. Με αίσθηση ευθύνης, διοργανωτές, μέλη των συγκροτημάτων και αρκετοί νεαροί από το κοινό, βοήθησαν, ώστε ο χώρος του θεάτρου να παραδοθεί ξανά καθαρός και σε άριστη κατάσταση.

Επίσης, για ακόμη μία χρονιά και ο Σύλλογος των Chopper Riders Syros ήταν πιστός στο ετήσιο “ραντεβού” του με το Indie Rock Festival, με τα μέλη του να εκθέτουν τις εντυπωσιακές μηχανές τους στην είσοδο του θεάτρου.

Ετικέτες: