Στη Λεμεσό της Κύπρου η Ορχήστρα των Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:52

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, ύστερα από την επιτυχημένη εκδρομή-συναυλία στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2019, φέτος ανακοινώνει τη 2η συναυλία της Χορωδίας εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα την εμφάνιση στο «Παττίχειο» Θέατρο στη Λεμεσό της Κύπρου, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού, στις 22/4/2020.

Στην αποστολή αυτή θα συμμετάσχουν μέχρι στιγμής 60 περίπου παιδιά και  γονείς, ενώ αποτελεί μεγάλη τιμή που παραχωρήθηκε στη Χορωδία μας αυτό το υπέροχο νεόκτιστο θέατρο της Λεμεσού, για αυτό το σκοπό, εντελώς δωρεάν.

Σε μία μοναδική σύμπραξη με το τοπικό καλλιτεχνικό στοιχείο, η Χορωδία θα εμφανιστεί  μαζί με την Παιδική Χορωδία της «Επιλογής»,  η οποία είναι  ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Κύπρου, με βαθιές κοινωνικές ρίζες και περισσότερα από 250 μέλη, κυρίως νέους, που εμπλέκονται σε τακτικές δραστηριότητες των τεσσάρων χορωδιών. Χορωδιακού Εργαστηρίου, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Νέων και της Μικτής Χορωδίας. Η «Επιλογή»  διοργανώνει συναυλίες και φεστιβάλ, ποικίλα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς ζωγραφικής και ανταλλαγές νέων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο με χιλιάδες ακροατές κάθε χρόνο.

Ήδη από τώρα προετοιμάζεται και το ρεπερτόριο της συναυλίας, στην οποία θα μετάσχει επίσης και η Φιλαρμονική Προσκόπων Λεμεσού, ενώ τις ενορχηστρώσεις ανέλαβε ο διακεκριμένος ενορχηστρωτής κος  Ανδρέας Ανδρέου.

Οι προγραμματισμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν επίσης τη συμμετοχή της χορωδίας στην παράσταση «Snowman» στο Θέατρο Απόλλων με μία συμφωνική ορχήστρα από το Βέλγιο στις 21-22/12/19, τη συναυλία στην Πάρο στις 2/5/2020, την υποδοχή της Χορωδίας Rosarte στις 16/5/2020 στη Σύρο και τη συμμετοχή σε ένα ακόμα χορωδιακό φεστιβάλ εκτός Σύρου το Καλοκαίρι, με τα παιδιά του Νεανικού Τμήματος.

Το ΔΣ της Ορχήστρας και οι επικεφαλής της Χορωδίας, συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για την πρόοδό τους και τους σημαντικούς στόχους τους οποίους κατακτούν, αποτελώντας πλέον έναν σημαντικό πυρήνα δημιουργικής και καλλιτεχνικής δράσης του νησιού μας, με πλούσια δραστηριότητα, εντός και εκτός Σύρου.