Χρήστος Θηβαίος, Γλυκερία, Κωνσταντίνα, Μανώλης Φάμελλος – Μαρία Κηλαηδόνη και Ορχήστρα των Κυκλάδων στον εξωτερικό χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά

Εμπλουτίζεται το συναυλιακό μέρος του «Σύρος – Πολιτισμός»

Αγαπημένα τραγούδια καταξιωμένων συνθετών και σπουδαίους ερμηνευτές που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή θα απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, στον υπαίθριο χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης που θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας τους επόμενους μήνες παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται πως, το πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2021» ακόμα αναδιαμορφώνεται λόγω αναβολών και νέων προσθηκών που προκύπτουν από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ωστόσο, ο βασικός κορμός του έχει καθοριστεί και προσφέρει πληθώρα επιλογών στο κοινό που ανυπομονεί να βιώσει και πάλι μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μέχρι και σήμερα: 14 θεατρικές παραστάσεις (9 στο Θέατρο Απόλλων, 5 στην Έπαυλη Τσιροπινά), 10 μουσικές παραστάσεις και συναυλίες (5 στο ιστορικό Θέατρο της Ερμούπολης, 5 στην Ποσειδωνία), 33 εικαστικές εκθέσεις (11 στην Άνω Σύρο, 16 στην Ερμούπολη εκ των οποίων 4 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, 7 στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», 6 στην Ποσειδωνία) και 7-8 παράλληλες εκδηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι αβέβαιο παραμένει το αν θα επιτραπεί το προσεχές χρονικό διάστημα η φιλοξενία θεαμάτων σε κλειστούς χώρους, κατά συνέπεια πιο σταθερές και σίγουρες θεωρούνται για την ώρα οι εκδηλώσεις που προορίζονται σε ανοιχτούς χώρους.

«Τα καλύτερά μας χρόνια»

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον χαρισματικό τραγουδοποιό Λουκιανό Κηλαηδόνη θα παρουσιαστεί στις 19 Ιουλίου 2021 στον Πολιτιστικό Χώρο «Έπαυλη Τσιροπινά». Η συναυλία με τίτλο «Τα καλύτερά μας χρόνια» αποτελεί ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό θέαμα, στο οποίο «πρωταγωνιστεί» ο ίδιος ο δημιουργός, καθώς μέσα από μια σειρά προβολών παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος από το ανέκδοτο αρχειακό του υλικό, ενώ ζωντανά τα τραγούδια του ερμηνεύουν η κόρη του Μαρία Κηλαηδόνη και ο Μανώλης Φάμελλος.  Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής με ένα διόρρυθμο, προσωπικό στυλ, ο   Λουκιανός Κηλαηδόνης έχει σημαδέψει με τα τραγούδια του, αλλά και με τη χαρακτηριστική παρουσία του, τα καλύτερα  χρόνια  πολλών και διαφορετικών   γενεών.   Τα δικά μας καλύτερα χρόνια! Και είναι αλήθεια,  αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες, καθώς, μέσα από τα τραγούδια του, μίλησε σε όλους με ειλικρίνεια, αμεσότητα, χιούμορ, συναίσθημα και λεπτότητα. Έτσι όσοι αγάπησαν τον Λουκιανό και τα τραγούδια του, θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούν σε αυτή τη μοναδική συναυλία-αφιέρωμα, ερμηνευμένα από τον Μανώλη Φάμελλο και τη Μαρία Κηλαηδόνη, αλλά και από τον ίδιο τον Λουκιανό, μέσα από μια σειρά προβολών που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό, ανασκαλεύοντας το σπάνιο προσωπικό αρχείο του.

«Μια Ελλάδα Φως»

Την καταξιωμένη και διαχρονική ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα θα υποδεχτεί το κοινό της Σύρου στην Έπαυλη Τσιροπινά, στις 31 Ιουλίου 2021. Το φετινό καλοκαίρι, η ίδια παίρνει τις πολύτιμες μουσικές αποσκευές της και ταξιδεύει σε «Μια Ελλάδα φως», με μια θάλασσα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία της, αλλά και με αγαπημένες επιτυχίες σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών. «Από Γλυφάδα Μαρακές» ανεβάζει «Στους πέντε ανέμους» και ας λέει «Θα φύγω με τους φίλους μου για Κάιρο», «Στον επόμενο τόνο» έρχεται ανθισμένη «Σαν τριαντάφυλλο» για να κάνει δικό μας «Κι αυτό το βράδυ» στη «Ζάλη» του καλοκαιριού και να αφήσει το δικό της «Σημάδι».

Στο μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, την Κωνσταντίνα πλαισιώνει πολυμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη. Μαζί με την Κωνσταντίνα τραγουδούν οι Τίνα Αλεξοπούλου και Γιώργος Χουβαρδάς.

Την ενορχήστρωση - διεύθυνση ορχήστρας ανέλαβε ο Γιώργος Παγιάτης. Τη δημοφιλή ερμηνεύτρια πλαισιώνουν οι μουσικοί: Πιάνο Γιώργος Παγιάτης, μπουζούκι Στέλιος Τζανετής, τύμπανα Χρήστος Αλεξόπουλος, μπάσο Πόλυς Πελέλης, ηλεκτρονική και ακουστική κιθάρα Σπύρος Βλάχος. Παραγωγή Ιωάννης Τρουλλινός – Life Works Productions.

Ορχήστρα των Κυκλάδων

Τραγούδια που έχουμε λατρέψει μέσα από τον ελληνικό και τον ξένο κινηματογράφο θα μας χαρίσουν οι ταλαντούχοι μουσικοί και ερμηνευτές της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι το επιτυχημένο σύνολο παρουσίασε πέρυσι τραγούδια της μεγάλης οθόνης στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς, δίνοντάς μας μια πρόγευση από τα προσεχή της σχέδια, ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα ταξιδέψει, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε πολλά θερινά σινεμά των Κυκλάδων.

Χρήστος Θηβαίος

Μετά από τέσσερα χρόνια, η εταιρεία Action Εστί του Χρήστου Πανοηλία και ο αγαπημένος ερμηνευτής και συνθέτης Χρήστος Θηβαίος ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στη Σύρο για να μας προσφέρουν μοναδικές μουσικές στιγμές. Ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός που διακρίνεται για τη σπάνια ευαισθησία του και τις υψηλές ερμηνευτικές επιδόσεις του θα παρουσιάσει στις 11 Αυγούστου 2021, στον εξωτερικό χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά, λατρεμένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και όχι μόνο.

Γλυκερία

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, έρχεται στην Έπαυλη Τσιροπινά στις 30 Αυγούστου 2021 για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης,  με γνωστά τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, και όλες τις επιτυχίες της («Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», κ.ά.), πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους  τραγουδιστές Χάρη Μακρή και Χριστιάνα Γιαλιάτσου, και μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

Η συναυλία διοργανώνεται από την εταιρεία «Action Εστί», ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη με την έκδοση σχετικών δελτίων που θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.