Συναυλίες… όνειρο στο νησί της Μυκόνου

  • Παρασκευή, 20 Αυγούστου, 2021 - 06:11

Σε πολλά και διαφορετικά μουσικά μονοπάτια θα περιπλανηθεί το κοινό της Μυκόνου έως και το τέλος του τρέχοντος μήνα μέσα από τρεις μοναδικές συναυλίες.

Στο πλαίσιο του «Mykonos Art Festival», το συγκρότημα «Αποσπερίτες» παρουσιάζει την Κυριακή 22 Αυγούστου στην πλατεία Άνω Μεράς ένα πρόγραμμα με έντονο το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο, καθώς και ευρύ λαϊκό ρεπερτόριο. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τους Μυκονιάτες μουσικούς Βασίλη Γρυπάρη (βιολί, τραγούδι) και Μάριο Ζουγανέλη (λαούτο, τραγούδι).  Συμμετέχουν ο Νίκος Κοντιζάς (τσαμπούνα) και ο Μάριος Ξυδάκης (τύμπανα). Το σχήμα αγκαλιάστηκε άμεσα από την τοπική κοινωνία και συμμετέχει σε πάρα πολλές τοπικές εκδηλώσεις και πανηγύρια.

Το στίγμα τους στη βραδιά θα αφήσουν οι χορευτικές ομάδες «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» του Απολλώνειου Πολιτιστικού Συλλόγου, «Μαντώ» του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος «Οι Ανεμόμυλοι» και το Χορευτικό Τμήμα της Άνω Μεράς με την επίβλεψη της κυρίας Ευγενίας Χανιώτη.

Την Τρίτη 24 Αυγούστου, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός συναντά στο Γήπεδο Άνω Μεράς την ξεχωριστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου και μαζί δημιουργούν μια γέφυρα που ενώνει το παλιό λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι με τις επιτυχίες των δύο καλλιτεχνών («Ανάθεμά σε», «Τα σμυρναίικα τραγούδια», «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», «Κράτα για το τέλος», «Μέλισσες», «Διόδια» κ.ά.). Μαζί τους, ο ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου.

Δύο ημέρες αργότερα, τη σκυτάλη θα πάρουν οι Onirama, με frontman τον εκρηκτικό Θοδωρή Μαραντίνη. Τα μέλη του συγκροτήματος θα πραγματοποιήσουν άλλη μία αξέχαστη εμφάνιση και με την ανεξάντλητη ενέργειά τους on stage θα ξεσηκώσουν το κοινό. Οι Onirama πρόσφατα κυκλοφόρησαν την ξεχωριστή εκτέλεση του τραγουδιού «Ξημερώνει» με τη Χαρούλα Αλεξίου, το οποίο αποτέλεσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Καθώς και το νέο τους single «Καλοκαίρι» μαζί με τους Locomondo, όπου ενώνουν vibes, χρώματα και ρυθμό δημιουργώντας το απόλυτο soundtrack των διακοπών και μας παρασύρουν σε ασταμάτητο χορό για άλλη μια φορά. Συνεπείς στο ραντεβού τους, λοιπόν, και το φετινό καλοκαίρι, μας ξεσηκώνουν με τον δυναμισμό τους και μετατρέπουν σε γιορτή κάθε τους εμφάνιση.