Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ ταξιδεύει στη Σκόπελο για 3η χρονιά !!!

  • Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022 - 09:51

Για 3η χρονιά {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} πρόκειται να ταξιδέψει στη Σκόπελο !

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Σκοπέλου «ΜΕΡΕΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ»,  ομάδα μαθητών της σχολής μας, πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Σύρο στη Σκόπελο, το διάστημα 12 έως 15 Ιουλίου 2022 συμμετέχοντας  μουσικά ! Ο στόχος «κοινός»  και τον υποστηρίζουμε !!!

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον ιερό βράχο και υπό το φώς της «Παναγίας του Πύργου», το σήμα κατατεθέν του νησιού της Σκοπέλου.
Καταξιωμένοι μουσικοί, οργανοποιοί και ομιλητές θα παρουσιάσουν την ιστορία και το ύφος του κοινωνικού-μουσικού-χορευτικού φαινομένου του Ρεμπέτικου με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σκοπέλου, καθώς τιμά την μνήμη και το έργο του μεγάλων λαϊκών συνθέτων, του Ρεμπέτικου και παράλληλα αξιοποιεί τη μουσική παράδοση, προβάλλοντας τον πολιτισμό μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι o θεσμός αυτός στοχεύει να διαφυλάξει, αλλά κυρίως να διατηρήσει ζωντανή την αστική λαϊκή μουσική, η οποία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η Σύρος συναντά τις Σποράδες !

Ευχόμαστε καλή επιτυχία !!!