«Sex Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» στο Θέατρο Απόλλων

Οι Συριανοί «ξεφύλλισαν» το περιβόητο λυσάρι για τον έρωτα

  • Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020 - 06:12

Την κωμική και χαριτωμένη πλευρά της αξέχαστης, μοναδικής και πανανθρώπινης συνθήκης: της πρώτης ερωτικής συνεύρεσης παρακολούθησαν οι θεατρόφιλοι της Σύρου μέσα από την παράσταση «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα», σε σκηνοθεσία Αντώνη Κρόμπα και Στράτου Λύκου.

Το έργο του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, δημοσιογράφου βραβευμένου με το Βραβείο Μπότση και απόφοιτου του Studio Θεατρικής Γραφής του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Θέατρο Απόλλων, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020.

Στην Aθήνα του 1978 η αγάπη δύο νέων ανθρώπων, τελειόφοιτων λυκείου, σηματοδοτεί το τέλος της εφηβείας τους και την αρχή της βιολογικής και συναισθηματικής τους ενηλικίωσης. Η άγνοιά τους αλλά και η προσμονή τους για το μεγάλο βήμα θα φέρει στα χέρια τους, ως οδηγό τους, το «Σεξ Λεξικόν», το πιο περιβόητο «λυσάρι» της εποχής για τον έρωτα.

Η Κάτια (Μαρίνα Σαμάρκου) και ο Τάκης (Στράτος Λύκος), δύο 17χρονοι που θέλουν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά και να ξεπεράσουν όχι μόνο τη συστολή τους αλλά και τα στερεότυπο μιας ολόκληρης κοινωνίας.ο Στράτος Λύκος και η Μαρίνα Σαμάρκου, έζησαν επί σκηνής του ιστορικού θεάτρου της Ερμούπολης τον έρωτα, το πάθος, την ανυπομονησία, αλλά και την απογοήτευση, την αγωνία και την ντροπή.

Το «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο black box του θεάτρου 104, παίχτηκε για δυο σεζόν με επιτυχία στην Αθήνα, ανέβηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Καστοριά και στην Κύπρο, ενώ τον περασμένο Μάιο παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.