Παρουσίαση του σπουδαίου έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη τον Αύγουστο, στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης

Ο ΘΕΠΟΣ Απόλλων ανοίγει φέτος την «Αυλή» του

Από τον «πάγο» φαίνεται πως βγαίνει, μετά από 15 μήνες ανυπομονησίας, η «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη – το νέο «διαμάντι» του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων» που έρχεται επιτέλους για να προστεθεί στην κοσμηματοθήκη της ερασιτεχνικής δημιουργίας, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η πολυαναμενόμενη και πολυπρόσωπη παραγωγή του ΘΕΠΟΣ Απόλλων την οποία δεν καταφέραμε να απολαύσουμε την περασμένη χρονιά εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πάχου, επρόκειτο να παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας η πρεμιέρα δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιηθεί ούτε να μεταφερθεί κατά τη διάρκεια αυστηριοποίησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μετά το «άνοιγμα» του πολιτισμού, ο Όμιλος σχεδιάζει να «αφηγηθεί» αυτό το καλοκαίρι τις ιστορίες και τα πάθη των ηρώων του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Ερμούπολης, όπως προέβλεπε και ο αρχικός προγραμματισμός. Η «Αυλή των Θαυμάτων» θα παρουσιαστεί από 21 έως 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2021».

Οι συντελεστές της παράστασης ξεκινούν και πάλι τις πρόβες τους, ελπίζοντας ότι μέχρι τις αρχές του Αυγούστου θα έχει επιτραπεί η επαναλειτουργία των κλειστών χώρων. Στην περίπτωση που δεν έχει δοθεί το πράσινο φως, ο Όμιλος θα στραφεί στην επιλογή κάποιου ανοιχτού χώρου. «Έχουμε κάποιες σκέψεις αλλά θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος του ΘΕΠΟΣ Απόλλων, Εύη Αριστείδου. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος θα λάβει μέρος με την «Αυλή των Θαυμάτων» στην 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στο νησί της Νάξου.

Τα προσεχή σχέδια του Ομίλου

Εκ νέου θα ξεκινήσουν και οι πρόβες για την παιδική παράσταση «Οι Άθλιοι του Ηρακλή» της Μαρίας Κίτρα, άλλο ένα θεατρικό «θύμα» της πανδημίας. Επιπλέον, ο Όμιλος έχει κάνει κάποιες πρώτες αναγνώσεις για το επόμενο έργο του, το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2022. Το έργο εκτυλίσσεται σε ένα νησί του Αιγαίου. Το θέμα, της χωρίς συνέπειες συζυγικής απιστίας, εικονογραφείται σε δυο ερωτικά τρίγωνα. Η νεαρή Αλίκη θ' αναστατώσει πρόσκαιρα τη ζωή του Τάκη, απόστρατου αξιωματικού του ναυτικού και της γυναίκας του Σοφίας ενώ παράλληλα, σε δεύτερο επίπεδο, η παρουσία της όμορφης χήρας Μανταλένας, θα ταράξει για λίγο τα νερά ανάμεσα στην Σταματίνα και τον Βαγγέλη, που εργάζονται στο αρχοντικό του πρώτου ζευγαριού.

Το «Μελτεμάκι», ένα έργο δροσερό, καλοκαιρινό και αστείο με αναφορές και στη Σύρο αποτελεί επιλογή της προέδρου Εύης Αριστείδου, η οποία θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Όπως εξηγεί, «η πέτρα του σκανδάλου, η χήρα που δουλεύει ως υπηρέτρια στο σπίτι που διαδραματίζεται η υπόθεση είναι Απανωσυριανή, αλλά και η μικρή ή αλλιώς Μελτεμάκι έχει σχέσεις με Σύρο».

Ετικέτες: