Ρεκόρ προσέλευσης στο νησιώτικο γλέντι του Γαλησσά

  • Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2019 - 06:13

Με επιτυχία στέφθηκε άλλη μία Νησιώτικη Βραδιά του Καλλιτεχνικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά «Ο Άγιος Στέφανος», καθιστώντας την παραλία του χωριού πόλο έλξης για περισσότερους από 1.000 επισκέπτες.

Η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2007, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χώρα στο μόλο του Γαλησσά, καταφέρνοντας να σπάσει το περσινό ρεκόρ προσέλευσης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο Νικολέτα Βακονδίου και τον υπεύθυνο εκδηλώσεων του Συλλόγου, Στέφανο Βακόνδιο, φέτος τοποθετήθηκαν διπλάσια τραπεζοκαθίσματα, καθώς σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, περισσότερα από 1.000 άτομα παρευρέθηκαν στο νησιώτικο γλέντι της περιοχής, έναντι των 500 επισκεπτών της προηγούμενης χρονιάς.

«Είμαστε χαρούμενοι που ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά σε ένα ακόμη κάλεσμά μας», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο κ. Βακόνδιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να απευθύνει ευχαριστίες τόσο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη της μουσικής, όσο και προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση του μόλου. Εξίσου πολύτιμη ήταν και η στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά, ιδιωτών που ενίσχυσαν οικονομικά τη διοργάνωση, των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, αλλά και φίλων που βοήθησαν για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

«Δεκαπέντε περίπου άτομα ασχοληθήκαμε με την προετοιμασία της εκδήλωσης τις τελευταίες τρεις ημέρες, ωστόσο η διασκέδαση και τα χαμόγελα του κόσμου διώχνουν κάθε κούραση και αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή μας», κατέληξε ο κ. Βακόνδιος.

Στόχος της Νησιώτικης Βραδιάς είναι η προβολή της τοπικής παράδοσης και κουλτούρας, καθώς και η ανάδειξη καλλιτεχνών του νησιού. Τη φετινή εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά τετραμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από τους: Ελπίδα Γαδ (φωνή), Νίκο Απέργη από την Τήνο (βιολί), Γιώργο Λουδάρο (πλήκτρα) και Ανδρέα Κόνταρη (μπουζούκι).