Έναρξη εκδηλώσεων στο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ποσειδωνία

Το Σπίτι του Άη-Βασίλη άνοιξε τις πόρτες του για όγδοη χρονιά

  • Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:28

Ένας απέραντος κόσμος παιχνιδιού, χαράς και δημιουργίας ανοίγεται για όγδοη συνεχή χρονιά στην Έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία, σκορπίζοντας σε μικρούς και μεγάλους τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Το Σπίτι του Άη-Βασίλη άνοιξε τις πόρτες του το απόγευμα της Πέμπτης, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων να απολαύσουν τις ημέρες των εορτών και να αποχαιρετίσουν σιγά-σιγά το 2019, διασκεδάζοντας και αφήνοντας την αθωότητα και την παιδικότητα να τους οδηγήσουν σε έναν κόσμο φανταστικό και παραμυθένιο.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας "Ο Ποσειδωνών" που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Σύρου - Ερμούπολης ξεκίνησαν με την καθιερωμένη άφιξη του αγαπημένου Άη-Βασίλη. Αυτή τη φορά, ο συμπαθής γεράκος με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα κατέφτασε στο Σπίτι του πεζός, συνοδευόμενος από το ξωτικό και τον τάρανδο της παρέας των "Γιατί Έτσι" που επιμελούνται φέτος τα καλλιτεχνικά θεάματα στο καλλιτεχνικό πάρκο.

 

Ο Άη-Βασίλης έσμιξε με τη σύζυγό του την Αγιοβασιλίνα, αφού χόρεψαν ένα εορταστικό τανγκό, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο εσωτερικό της Έπαυλης Τσιροπινά, όπου φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς φίλους τους δίπλα στο τζάκι.

 

Πολλά παιχνίδια και δράσεις έλαβαν χώρα εντός κι εκτός έπαυλης, η οποία επιφυλάσσει στο κοινό αμέτρητες εκπλήξεις έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019.

Η δράση εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης "Χριστούγεννα Μαζί". Στην έναρξη των εκδηλώσεων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, η Ανιδήμαρχος Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αλιφραγκής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Πρίντεζη και Μάρκος Ρούσσος.