Συνέντευξη με τους διοργανωτές του 6ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού «SherLouk Holmes»

Το πιο «μυστηριώδες» Λουκούμι της ιστορίας

Τη λύση του πιο γλυκού μυστηρίου θα αναζητήσουν οι φετινοί Λουκουμοκυνηγοί του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής».

Από 9 έως 21 Φεβρουαρίου 2020, μικροί και μεγάλοι θα αναλάβουν ρόλο «ντετέκτιβ» και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιπετειώδεις γρίφους, μέσα από τους οποίους θα αποκαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Το 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού διοργανώνεται από τους νικητές της περσινής χρονιάς, τους μυστηριώδεις «SherLouk Holmes», άξιους συνεχιστές του θρυλικού ντετέκτιβ, Σέρλοκ Χολμς στο νησί της Σύρου. Με το κέφι και τη ζωντάνια που τους χαρακτηρίζει, τα μέλη της ομάδας ετοιμάζονται να σκορπίσουν ακόμη περισσότερο μυστήριο, ευελπιστώντας να κάνουν κάθε παίκτη (ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή στυλ) να νιώσει τον ντετέκτιβ μέσα του να αναδύεται, την αδρεναλίνη του να κορυφώνεται και την απόλαυση, την έκπληξη και τη χαρά να ξεχειλίζουν κάθε φορά που θα λύνει το ένα «μυστήριο» μετά το άλλο.

Σε συνέντευξή τους στην «Κοινή Γνώμη» η επιτροπή διοργάνωσης αποκαλύπτει τα συστατικά που συνθέτουν τον φετινό γύρο του πιο διασκεδαστικού παιχνιδιού δράσης και εξερεύνησης της Σύρου, καθώς και τα «προσόντα» που απαιτούνται από τους επίδοξους «κυνηγούς» για φτάσουν στην πηγή και… να φάνε λουκούμι.

1. Η επίλυση ενός μυστηρίου αποτελεί την καλύτερη πρόκληση για έναν ντετέκτιβ. Από την άλλη, ο σχεδιασμός και η διοργάνωση ενός «Κυνηγιού» στο πλαίσιο του οποίου θα κληθούν άλλοι να λύσουν το μυστήριο, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για τους συνεχιστές του περίφημου Σέρλοκ Χολμς;

«Η διοργάνωση του φετινού Λουκουμιού είναι ιδιαίτερα απαιτητική διότι οι προηγούμενες ομάδες έχουν ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη. Το ενδιαφέρον και η έκρηξη αδρεναλίνης ενός παίχτη δεν μπορεί να συγκριθεί με τον οίστρο και την έρευνα ενός διοργανωτή!».

 

Πόσα χρόνια συμμετέχει η ομάδα σας στο συγκεκριμένο παιχνίδι και με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας για να διατηρήσετε την αδρεναλίνη των παικτών στα ύψη;

«Είμαστε φρέσκια ομάδα, με διετή μόλις εμπειρία, κάτι που όμως δεν μας αποτρέπει από το να απογειώσουμε το παιχνίδι σε μέγιστα ύψη διασκέδασης»

Γύρω από ποια θέματα περιστρέφονται οι φετινοί γρίφοι και ποια σημεία του νησιού θα κληθούν να εξ-ερευνήσουν οι συμμετέχοντες;

«Σαν Sherlock Holmes κινούμαστε υπό πιο μυστηριώδες πρίσμα . Πρόθεσή μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου μας, μέσα από τον εθελοντισμό, ενώ ελπίζουμε πως θα βρείτε τις ιδέες μας πρωτότυπες και διασκεδαστικές».

 

Η ταυτότητα κάθε ομάδας διαμορφώνεται από τον συνδυασμό των ικανοτήτων, των ταλέντων και των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων κάθε μέλους της. Ποια τα στοιχεία που συνθέτουν τη δική σας ταυτότητα;

«Εν γένει, η σύνθεση αυτής της ομάδας είναι multicultural, που σημαίνει αρώματα και επιρροές από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Η αγάπη για τον τόπο είναι κοινή και μας συνδέει άρρηκτα με αυτόν. Επίσης το ανήσυχο πνεύμα του διάσημου ντετέκτιβ δίνει το στίγμα μας».

 

Ποιος είναι ο στόχος πίσω από την επίλυση κάθε μυστηρίου του «Λουκουμιού» και ποια χαρίσματα απαιτούνται για την επίτευξή του από τους επίδοξους ντετέκτιβ;

«Ο στόχος είναι να βγεις έξω από το comfort zone σου, να γνωρίσεις καλύτερα τον τόπο που ζεις, να αναθεωρήσεις το mindset σου και να εξασκήσεις το μυαλό σου. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες. Μόνο καλή διάθεση να παίξεις και να διασκεδάσεις!».

Οι “SherLouk Holmes” σας καλούν να αποκαλύψετε τον ντετέκτιβ μέσα σας και να δηλώσετε συμμετοχή στο 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού για να παίξετε, να γελάσετε και να μάθετε όσα οι άλλοι δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει.

Σας προσκαλούν λοιπόν να λάβετε μέρος δημιουργώντας τη δική σας ομάδα ή συνεχίζοντας την ήδη επιτυχημένη πορεία σας ως ντετέκτιβ. «Ελπίζουμε οι εκπλήξεις και τα μυστήρια που σας έχουμε ετοιμάσει θα φωτίσουν με χαρά και γέλιο τα πρόσωπά σας και η φετινή σας συμμετοχή θα σας μείνει αξέχαστη», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δόθηκε παράταση και οι εγγραφές των ομάδων στο 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.