Επεισοδιακοί γάμοι προσέφεραν άφθονο γέλιο στα πρώτα Συριανο-ιδώματα

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... τύφλα να 'χει ο καιρός

  • Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:28

Βροχερά αλλά δυναμικά ξεκίνησε ο θεσμός των Συριανο-ιδωμάτων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με τους μελλόνυμφους και τις οικογένειές τους να μοιράζονται τα «εν οίκω τους» με τους φίλους του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020.

Το ξαφνικό μπουρίνι δεν κατάφερε να στερήσει ούτε λεπτό το κέφι από όσους συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη γαμήλια εκδήλωση του αποκριάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η οποία όχι μόνο θα καθιερωθεί αλλά θα αποκτήσει και το δικό της ληξιαρχικό βιβλίο με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες όλων όσων ήρθαν «εις σάρκαν μίαν».

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, τα συγγενολόγια τα οποία ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα με προορισμό την πλατεία Μιαούλη, μεταφέρθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» όπου φιλοξενείται η έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου με θέμα το Συριανό Καρναβάλι. Εκεί, τα ζευγάρια ενώπιον φίλων και συγγενών και του συμβολαιογράφου Συριανού Τσικνίδη, που υποδύθηκε ο Γιάννης Δεσύπρης, αντάλλαξαν όρκους και αγάπης.

Στη δράση συμμετείχαν τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, η Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου, οι Άνω Ποταμών και η ομάδα Μαλλιά Κουβάρια. Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μαριάννα Βακόνδίου και ο Γιώργος Ρούσσος

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».