Οι Συριανοί γιόρτασαν και χωρίς... "Καρναβάλι"

  • Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2020 - 14:58

Η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, λόγω κορωνοϊού, χάλασε τα σχέδια και των Συριανών, οι οποίοι επί μήνες προετοιμάζονταν για τη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με στόχο να την απογειώσουν μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους και το κυριότερο να περάσουν καλά.

Παρά το γεγονός ότι, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας τους «έκοψε τα φτερά», οι καρναβαλιστές δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην αποχαιρετίσουν το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς χωρίς χαμόγελο.

Το βράδυ του Σαββάτου, μέλη των καρναβαλικών ομάδων επισκέφτηκαν, όπως προστάζει η παράδοση, τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, περιπλανήθηκαν στα γραφικά σοκάκια και διασκέδασαν στις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ την επόμενη ημέρα, φορώντας παλαιές ή φετινές στολές πραγματοποίησαν άτυπα τη δική τους πορεία στο κέντρο της Ερμούπολης με κατάληξη την πλατεία Μιαούλη.

Στη συνέχεια, οι καρναβαλιστές διασκέδασαν στις επιχειρήσεις της παραλίας και γιόρτασαν με χορό, τραγούδι αλλά και την ελπίδα ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο αισιόδοξη και πρόσφορη ώστε να πραγματοποιήσουν όσα είχαν σχεδιάσει φέτος.