Απάντηση της επιστημονικής διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Θήρας, Εύα Ντόβις στη διοίκηση της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας

Αδυναμία κάλυψης του προγράμματος εφημεριών της 2ης ΥΠΕ

Πρόγραμμα εφημεριών αναντίστοιχο με τις ανάγκες της Σαντορίνης φαίνεται να κατήρτισε η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για το Κέντρο Υγείας Θήρας, σύμφωνα με όσα επισημαίνει η επιστημονική διευθύντρια, Εύα Ντόβις σε έγγραφο – απάντησή της προς τον διοικητή, Νικόλαο Καρβούνη.

Η ίδια, ασκεί έντονη, αλλά και καυστική κριτική όσον αφορά στον τρόπο που ζητά η 2η ΥΠΕ να καλυφθούν οι εφημερίες στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων, ο οποίος ημερησίως συγκεντρώνει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και ως εκ τούτου, απαιτεί αυξημένη παρουσία ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας, σε 24ωρη βάση.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως, τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία υπάγονται απευθείας στη 2η ΥΠΕ, η διοίκηση της οποίας είναι αρμόδια για το σχεδιασμό και την αποστολή του προγράμματος των εφημεριών.

“Τροποποιείστε εσείς το πρόγραμμα με δική σας ευθύνη”

Πιο αναλυτικά, η επιστημονική διευθύντρια, απευθυνόμενη στον κ. Καρβούνη, τονίζει, “Κύριε Διοικητά, το έγγραφο που μας αποστείλατε το θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο. Προφανώς δεν έχετε δώσει την απαιτούμενη προσοχή στα έγγραφα που επανειλημμένως σας έχουμε διαβιβάσει, δεν φαίνεται να έχετε αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες που σας έχουμε επισημάνει, δεν λαμβάνετε υπόψη σας τα αιτήματά μας για στελέχωση της υγειονομικής μας μονάδας, η οποία δεν λειτουργεί ως μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά καθημερινά αντιμετωπίζουμε σοβαρά περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας”. Προσθέτει δε, ότι, “Το νησί αυτή την περίοδο λειτουργεί ως αστικό κέντρο με πληθυσμό που ξεπερνάει τους 100.000 επισκέπτες σε καθημερινή βάση”. Βάσει των ανωτέρω, τονίζει πως, “Κρίνουμε λοιπόν ότι το πρόγραμμα εφημεριών για τον μήνα Ιούνιο που σας έχουμε υποβάλει είναι το ελάχιστο που απαιτείται για την ασφαλή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των περιστατικών που υποδεχόμαστε στο ΤΕΠ στα τακτικά ιατρεία και στα εργαστήριά μας”.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή της, η κ. Ντόβις, καταλήγει, “Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, αδυνατούμε να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα εφημεριών σύμφωνα με το έγγραφό σας και αν εσείς μπορείτε να αντιληφθείτε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, καλύτερα από εμάς, τροποποιείστε το πρόγραμμά μας, με όλη την ευθύνη δική σας και εμείς θα το εκτελέσουμε ευχαρίστως”.

Ετικέτες: