Έλεγχοι του Ε.Φ.Ε.Τ. σε Σχολικά Κυλικεία

  • Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:14

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το ξεκίνημα διενέργειας ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας από τα κλιμάκια του Ε.Φ.Ε.Τ.

Με επείγον σήμα του ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζητά από τις περιφερειακές του υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους μαθητές προϊόντων από τα σχολικά κυλικεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις των προηγούμενων ετών, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των σχολικών κυλικείων όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε ενημέρωση για τους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής.

Η παράθεση ασφαλών τροφίμων και η προστασία της υγείας των βρεφών, των νηπίων και των μικρών παιδιών αποτελεί υποχρέωση όλων των απασχολούμενων σε βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και κέντρα προσχολικής αγωγής. Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από διατροφικούς κινδύνους, ξεκινά συστηματικούς ελέγχους στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και στα κέντρα προσχολικής αγωγής ολόκληρης της χώρας. Παράλληλα, ενημερώνει για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων στα βρέφη, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Επίσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αξιολόγησε και ενέκρινε τον "Οδηγό Υγιεινής για τους ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής", ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων σε βρέφη και μικρά παιδιά.

Ο ΕΦΕΤ παρέχει οδηγίες για την υγιεινή προετοιμασία των τροφίμων, τόσο σε επίπεδο τήρησης των κανόνων υγιεινής, όσο και ασφαλούς παρασκευής των φαγώσιμων ειδών.

Για περισσότερες οδηγίες και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο συγκεκριμένο οδηγό, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Φ.Ε.Τ.

Ετικέτες: