Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Τήνου για την υλοποίηση του προγράμματος "Υγεία για όλους"

  • Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2022 - 13:53

Ο Δήμος Τήνου αποφάσισε να συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  για την υλοποίηση του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». 

Βασικός στόχος η παροχή ολοκληρωμένου προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει: 

α. Κλινική παιδιατρική εξέταση 

β. Εμβολιασμοί 

γ. Οδοντιατρικός έλεγχος (σε παιδιά) 

δ. Κλινική εξέταση ενηλίκων ( παθολογικός – καρδιολογικός έλεγχος) 

ε. Γυναικολογική Εξέταση: εξέταση μαστού, Test pap 

ζ. Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης -προώθηση αυτών σε μονάδες Υγείας. 

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου  Πατρών, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.  

Ομάδες στόχος του προγράμματος είναι: Άποροι, Ανασφάλιστοι, Ρομά, Ασυνόδευτα παιδιά  προσφύγων, Κάτοικοι Ορεινών-Ημιορεινών περιοχών & Άγονων γραμμών, κάτοικοι της Ορεινής  Θράκης (Χριστιανοί – Πομάκοι).  

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Ιωάννης Σιώτος τόνισε: 

«Η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας αποτελεί δικαίωμα για τον κάθε πολίτη. Ο Δήμος Τήνου οφείλει, πέρα και πάνω από τις τυπικές του αρμοδιότητες, να συνάπτει συνεργασίες και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μία από αυτές και δεν θα είναι η μόνη καθότι η επιλογή μας είναι, και με αφορμή την πρόσφατη πανδημία, να κάνουμε ό,τι πρέπει για τη μέγιστη δυνατή θωράκιση της δημόσιας υγείας.» 

Ετικέτες: