Σύρος: Μήνυμα της διοίκησης του νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024 - 14:32

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εξέδωσαν ο Διοικητής και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Σύρου.

Στο μήνυμά τους δηλώνουν τις ευχαριστίες τους προς τους εργαζόμενους της υγειονομικής μονάδας, για τον αγώνα που δίνουν για την προάσπιση της υγείας.

Το μήνυμα

"Η προ χθεσινή παγκόσμια ημέρας υγείας θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1950 με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ‘ΟΛΩΝ, σχετικά με το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Σε μια ημέρα όπου ’ΟΛΟΙ μας θα πρέπει να υποκλινόμαστε και να τιμούμε τους μαχητές του υγειονομικού συστήματος, υπάρχουν κάποιοι που χωρίς αποδείξεις τους κατηγορούν για λάθος διαγνώσεις, για αδιαφορία προς τον ασθενή και το πρόβλημά του, για αδιαλλαξία να καλέσουν αεροδιακομιδή αφού "αν με βάση της αρχικής διάγνωσης του αγροτικού γιατρού υπάρχουν λίγες πιθανότητες βελτίωσης της κατάστασης τους, θα πεθάνουν αβοήθητοι…. Μεγάλο το κόστος αεροδιακομιδής και μικρό το κόστος ζωής ενός νησιώτη"…

Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» δηλώνει υπερήφανη και ευγνώμων προς όλους τους υγειονομικούς (ιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες, λοιπό προσωπικό) που με τον αγώνα τους και την προσωπική αυταπάρνηση τους στηρίζουν τον πονεμένο συνάνθρωπο μας .

Δηλώνει ότι θα είναι μαζί σας για την προάσπιση του δικαιώματος για καθολική υγεία σε όλους, αλλά προπαντός θα σας στηρίξει κ θα σας διασφαλίσει από κάθε κακοήθεια και προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας, τιμώντας τις υψηλές υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρεται".