Τα κατηχητικά των Κυκλάδων υποδέχονται τα Χριστούγεννα

  • Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:16

Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων Σύρου έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τα Χριστούγεννα

Στο κατάμεστο θέατρο «Ευανθία Καΐρη» στα Λαζαρέττα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων του νησιού με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους, υπό τη διεύθυνση του διακόνου της Ι.Μ. Σύρου π. Βασιλείου Φραντσίσκου.Ο υπεύθυνος του κατηχητικού έργου στη Σύρο Αρχιμ.Νικόλαος Γαβαλάς, μίλησε για το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων και ευχαρίστησε τα παιδιά και τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για τη στήριξή του, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με τη σειρά του, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία, προσκαλώντας ακόμα περισσότερα παιδιά να πλαισιώσουν την ποιμαντική αυτή δραστηριότητα της Ιεράς Μητρόπολης και τόνισε ότι στα αθώα μάτια των παιδιών, στα οποία αξίζει να προσφέρουμε τα καλύτερα, εικονίζεται η αθωότητα, την οποία οι μεγάλοι έχουμε χάσει και πρέπει να ξαναβρούμε. Τέλος, ευχήθηκε στους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων ήταν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μάννα, για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού κέντρου Άνω ΣύρουΤην Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε και η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών των ενοριών Μεταστάσεως Θεοτόκου Κινίου, Αγίου Σεβαστιανού και Αγίου Γεωργίου που κατηχούνται στο Κατηχητικό Κέντρο της Άνω Σύρου. Η αφήγηση της Γέννησης του Ιησού Χριστού, μετέφερε τους πιστούς στο σπουδαίο γεγονός των Χριστουγέννων, που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε σε μια εβδομάδα. Τα πρόσωπα της φάτνης, η Παναγία, ο Άγιος Ιωσήφ, το Θείο Βρέφος, οι βοσκοί και οι μάγοι αλλά και οι άγγελοι, τα αστέρια και τα σύννεφα ζωντάνεψαν και πρόσφεραν στιγμές χαράς στα παιδιά που συμμετείχαν στην αναπαράσταση. Αυτός ο «διαδραστικός» τρόπος κατήχησης ωφέλησε τα ίδια, καθώς και τους γονείς τους που τα συνόδεψαν και τους ενορίτες που με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία χειροκρότησαν την όμορφη προσπάθεια. Με θερμά λόγια ο π. Φερνάνδος Bravo ΕΛ, εφημέριος του Αγίου Σεβαστιανού και της Μεταστάσεως Θεοτόκου Κινίου ευχαρίστησε όλα τα παιδιά του Κατηχητικού Κέντρου για την προσπάθεια, προσφέροντάς τους ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, τους γονείς που βοήθησαν σε ό,τι τους ζητήθηκε, τις κατηχήτριες Άννα Σιγάλα, Ιωάννα Σιγάλα, Μαρία Βουτσίνου και Μαρία Ρούσσου για την όμορφη πρωτοβουλία και τον μουσικό Νίκο Ρούσσο, που εμψύχωσε με τη μουσική και τα τραγούδια την όμορφη εκδήλωση.

Εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων της Τήνου

Την Κυριακή 17/12 πραγματοποιήθηκε και η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Κατηχητικών Τήνου, Με την ευγενική προσφορά του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Φιλογενη Πλοιοκτήτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου. Το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κατέκλυσαν με την παρουσία τους συγγενείς και φίλοι των μαθητών των κατηχητικών της Τήνου. Η εκδήλωσε ξεκίνησε με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Προσχολικού Κατηχητικού σχολείου, τις μελωδίες της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας και Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού θεολογίας και μουσικής κ. Αλεξάνδρου Χατζίρη καθώς και με τους εόρτιους ύμνους της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου και μουσικοδιδασκάλου κ. Στυλιανού Κοντακιώτη. Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Νικολάου Γιαννίτση.

Tα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Άνω Μεράς τραγούδησαν για τα Χριστούγεννα

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', των Αρχιερατικών Επιτρόπων Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, και Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Πρίγκου, δημοτικών δυμβούλων, γονέων, παιδιών και πολλών Ανωμεριτών, παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς. Τα παιδιά των κατηχητικών, υπό την καθοδήγηση του Κατηχητού τους και Ηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου , και των Κατηχητών- βοηθών του, παρουσίασαν ένα διδακτικό δρώμενο με τίτλο «Τα τέσσερα κεριά», της ειρήνης, της πίστης και της αγάπης, που δεν σβήνουν όσο παραμένει αναμμένο το κερί της ελπίδας και τραγούδησαν γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία λαούτου, από τον Μάριο Ζουγανέλη, ακορντεόν από τον Στέφανο Σταματόγλου, βιολιού από τις Μαρία και Ανδριάνα Δακτυλίδη, και κιθάρας από τη Δήμητρα Ελαμπάν, με χοράρχη τον κ. Κων. Κοντό. Την εκδήλωση πλαισίωσε χορός ιεροψαλτών, από τους κ.κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο, Γρηγόριο Καλαφάτη και Γεώργιο Χάρη, που απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Πριν το κλείσιμο της εορταστικής εκδήλωσης, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους συντελεστές της, και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για τη στήριξή του, και του ευχήθηκε για την 21η Επέτειο της εις Επίσκοπο χειροτονίας του, για την οποία τα παιδιά του προσέφεραν λουλούδια. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο και τα παιδιά, στα οποία προσέφερε δώρα.