Αντιφασιστική συναυλία στην Τήνο από τη “Δράση Πολιτών”

Για μία δημοκρατική κοινωνία

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική συναυλία της “Δράσης Πολιτών” στον Πύργο της Τήνου την Παρασκευή το βράδυ.

Όλοι οι συμμετέχοντες συνέβαλαν σε μία μοναδική βραδιά, της οποίας στόχος ήταν να απευθύνουν μηνύματα με αντιφασιστικό περιεχόμενο προς όλη την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες.

Ακολουθούν τη συνταγή του εκφασισμού

Ειδικότερα, η συναυλία με τους νέους ανθρώπους έλαβε χώρα στην πλατεία και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων. Πρόκειται επί της ουσίας για μία δράση των πολιτών που απαρτίζουν την εν λόγω ομάδα με σκοπό να περάσουν το μήνυμα πως, “δε θα περάσει ο φασισμός”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκαν και ενημερωτικές ανακοινώσεις, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφερόταν πως, “Ο φασισμός, η μεγαλύτερη κοινωνική παθογένεια, βρίσκεται πάλι σε έξαρση. Γιγαντώνεται από το φόβο των “νοικοκυραίων” για εκτροπή της τάξης και της ομαλότητας. Πάντα σε περιόδους κρίσης, η άρχουσα τάξη προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό από τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση και να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη και λέγεται εκφασισμός της κοινωνίας. Κατασκευάζουν εχθρούς μέσα στο λαό με ακολουθώντας το δόγμα “διαίρει και βασίλευε”. Οι πραγματικοί υπαίτιοι της κρίσης μένουν στο απυρόβλητο και γιγαντώνουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες του λαού που αλληλοσπαράσσεται. Τα αποτελέσματα του εκφασισμού είναι καταστροφικά για τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας καθώς οδηγούν σε περαιτέρω συντηρητικοποίηση και σε περιστολή των ατομικών ελευθεριών”.

Κοινός αγώνας

Στο σύντομο χαιρετισμό που πραγματοποιήθηκε πριν τη συναυλία, τονίσθηκε ακόμη πως, “Ο Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον μετανάστη. Αντίθετα, πρέπει να συστρατευθεί μαζί του στον αγώνα κατά αυτών που κερδοσκοπούν πάνω στον αγώνα του” και επισημάνθηκε ότι, δεν πρέπει να επιτευχθεί η σύγχυση των πολιτών όσον αφορά στις αιτίες και τους λόγους που τους καθιστούν κάθε μέρα και φτωχότερους, λέγοντας με το αντίστοιχο τραγούδι, “τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει σκότωσέ τον”.