Το Νεώριο και η ONEX στηρίζουν με ιατρικό εξοπλισμό το ΕΚΑΒ Σύρου

Ενισχύεται με σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό στο κομμάτι των αεροδιακομιδών το ΕΚΑΒ Σύρου, μέσω δωρεάς από το Νεώριο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει ο όμιλος ONEX.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, παραδόθηκε ένα video λαρυγγοσκόπιο και ένα φορητό μηχάνημα – αναλυτής αερίων προς τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Σύρου, από τον οικονομικό διευθυντή της ONEX, Γιάννη Πασχαλίδη, παρουσία και του γραμματέα του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Μάρκου Ρηγούτσου.

“Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ONEX είχαμε συμφωνήσει για μία δωρεά κάποιων απαραίτητων συσκευών για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Σύρου και συγκεκριμένα στο τμήμα αεροδιακομιδών. Αν και ήταν μία απλή υπόθεση, πέρασε από σαράντα κύματα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών επειδή έπρεπε να υπογραφεί σχετική σύμβαση με το ΕΚΑΒ, να ληφθεί η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ και και στη συνέχεια να προβούμε στη δωρεά. Πρόκειται για ένα video λαρυγγοσκόπιο και ένα φορητό μηχάνημα - αναλυτής αερίων”, ανέφερε αρχικά ο κ. Πασχαλίδης, τονίζοντας πως σήμερα, “είμαστε στην ευχάριστη θέση να τα παραδώσουμε στο ΕΚΑΒ”.

Από την πλευρά τους, ο ιατρός του Νοσοκομείου Σύρου και συνεργάτης του ΕΚΑΒ, Σπάρτακος Ιορδανίδης, ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Νίκος Μιχαλίτσης και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Χρήστος Παπαδιάς ευχαρίστησαν την ONEX για την ανταπόκρισή της. Ο κ. Ιορδανίδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του εξοπλισμού, λέγοντας τα εξής: “Το φορητό μηχάνημα είναι χρήσιμο σε περίπτωση διασωλήνωσης ασθενών για να εξασφαλίζεται πιο ασφαλής μεταφορά σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια δομή υγείας. Επίσης, το video λαρυγγοσκόπιο για την ανάγκη άμεσης διασωλήνωσης ασθενή, αν είμαστε στον αέρα και “στραβώσει” κάτι. Οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικότερες. Οπότε το video λαρυγγοσκόπιο είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των τραυματιών”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Μιχαλίτσης επεσήμανε μάλιστα πως η στήριξη του Νεωρίου είναι σταθερή προς το ΕΚΑΒ, όποτε κι αν έχει ζητηθεί. “Όποτε έχουμε ζητήσει βοήθεια για το ΕΚΑΒ, από το Νεώριο και την ONEX την έχουμε βρει και πολλές φορές μας έχουν βοηθήσει και με κατασκευή αντικειμένων για τα ασθενοφόρα του νησιού”.

Τέλος, ο κ. Παχαλίδης εκτός των προαναφερθέντων, υπενθύμισε πως η ONEX στο πλαίσιο συνεργασίας με την Interamerican φροντίζει για αεροδιακομιδές για όλο το νησί από πέρυσι.