Ζητούν καλύτερες και συχνότερες συγκοινωνίες οι επαγγελματίες της Δονούσας

Την έντονη δυσαρέσκειά του, εξέφρασε ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Δονούσας,  με επιστολή που απέστειλαν προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, τους βουλευτές των Κυκλάδων, καθώς και την Κοινότητα Δονούσας και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Σε αυτή την επιστολή εκφράζουν τα παράπονά τους για το γεγονός ότι  η Δονούσα, έχει εβδομαδιαίως τις λιγότερες προσεγγίσεις από πλοίο σε σχέση με τα άλλα τρία νησιά που συγκαταλέγονται στο σύμπλεγμα των μικρών Κυκλάδων (Ηρακλειά – Κουφονήσι – Σχοινούσα)

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας, Λογοθέτης Κωβαίος και ο γραμματέας, Μιχάλης Πράσινος, αναφέρει:

“Ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου θέλουμε να σας θέσουμε ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου μας που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δονούσας με Νάξο μέσω του πλοίου Express Skopelitis. Εδώ και αρκετά χρόνια η Δονούσα είναι το μοναδικό νησί από τα υπόλοιπα  των Μικρών Κυκλάδων (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηράκλειά) με τις λιγότερες προσεγγίσεις ανά εβδομάδα από το συγκεκριμένο πλοίο. Συγκεκριμένα στη Δονούσα προσεγγίζει 3 φορές την εβδομάδα, ενώ στα υπόλοιπα νησιά 6 φορές την εβδομάδα! Υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 και τα τέσσερα νησιά έχουν υπαχθεί διοικητικά στον ενιαίο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι θα υπήρχε ένα είδος ισονομίας όσον αφορά τη σύνδεση των νησιών με το διοικητικό κέντρο του Δήμου, κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Δονούσας δεν ισχύει.

Γνωρίζετε ότι το μεταφορικό έργο που εκτελεί το συγκεκριμένο πλοίο είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας και αναγνωρισμένο από όλους μας καθώς προσεγγίζει στα νησιά ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Επειδή όμως το νησί μας τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς και τουριστικά και πληθυσμιακά θεωρούμε ότι οι 3 προσεγγίσεις ανά εβδομάδα είναι πλέον λίγες. Αιτούμαστε λοιπόν όπως επανεξετάσετε την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή και επαναφέρετε τις προσεγγίσεις του πλοίου ExpressSkopelitis προς τη Δονούσα στις 6 φορές την εβδομάδα, όπως και στα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.”

Λ. Κωβαίος:  “Ζητάμε ισονομία με τα υπόλοιπα νησιά του Δήμου μας”

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας, Λογοθέτης Κωβαίος, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το αν υπάρχει έως τώρα κάποια ενημέρωση για το αίτημά τους και μεταξύ άλλων ανέφερε πως “ακόμη δεν έχουμε κάποια απάντηση από κάποιον,  είναι και σχετικά νωρίς νομίζω. Τα δρομολόγια του Express Skopelitis είναι επιδοτούμενα, από όσο γνωρίζουμε εμείς ως Σύλλογος,  οπότε αυτό που ζητάμε με την επιστολή μας είναι ισονομία με τα υπόλοιπα νησιά του δήμου μας.  Εφόσον έχουν 6 δρομολόγια τα υπόλοιπα νησιά ζητάμε και εμείς το ίδιο. Είμαστε λίγο πιο μακριά σε σχέση με τα άλλα νησιά, το γνωρίζουμε αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, και πρέπει να έχουμε και εμείς τα ίδια δικαιώματα, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες των νησιών.”

Στη συνέχεια, ο κ. Κωβαίος, αναφέρθηκε και σε μία άλλη επιστολή που είχαν στείλει προς την Blue Star, επισημαίνοντας πως “πριν από λίγο  καιρό, είχαμε στείλει μία ακόμη επιστολή για τα δρομολόγια της Blue Star,  για τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνήθως τα δρομολόγια της Blue Star τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν πρωινά και μας εξυπηρετούσαν πολύ περισσότερο,  αλλά φέτος η Blue Star διατήρησε το χειμερινό δρομολόγιο και για όλο τον Ιούνιο,  και σε σχέση με άλλες χρονιές αυτό μας παίρνει λίγο πίσω,  και στο κομμάτι της διαμονής αλλά και στο κομμάτι της τροφοδοσίας.  Για εμάς τις επιχειρήσεις εστίασης, είναι δύσκολο να περιμένουμε το πλοίο 1:00 το βράδυ για να κάνουμε τη διανομή και να ξαναφύγουμε στις 8:00 το πρωί που επιστρέφει το πλοίο για να κατέβει για Πάρο - Νάξο.  Σε εκείνη την επιστολή η Blue Star είχε απαντήσει θετικά και μας είχε προσθέσει ένα δρομολόγιο το καλοκαίρι.”

Ετικέτες: