«Ποιο Λιμεναρχείο έδωσε άδεια απόπλου για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου στη Χάλκη;»

  • Τρίτη, 16 Μαρτίου, 2021 - 13:16

Υπήρξε Λιμεναρχείο που έδωσε άδεια απόπλου για την παρέα που συνόδευσε τον κ. Χατζημαρκο στον εκτός σειράς εμβολιασμό του στη Χάλκη;

Ενώ υπαρχει περιορισμός του απόπλου ιδιωτικών σκαφών λόγω covid/19 αναβίωσε το.... " έχω και κότερο, πάμε για βόλτα ";

Τα παρακμιακα φαινόμενα ,όπως ο εκτός σειράς εμβολιασμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημαρκου και η μετάβαση εν μέσω πανδημίας και περιορισμό μετακινήσεων παρέας που τον συνοδευε με ιδιωτικό σκαφος στη Χάλκη, εξοργίζουν την πολύπαθη κοινωνία μας και γεννούν νέα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις!

Είναι λογικό για εμάς , που επί ένα(1) και πλέον έτος βιώνουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις και ασφυκτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν οι κρατικές αρχές να ρωταμε τα εξής:

1) Υπήρξε Λιμεναρχείο ή Λιμενικός σταθμός που έδωσε άδεια να πλεύσει ιδιωτικό σκάφος που μετέφερε τον κ.Χατζημαρκο και τη συνοδεία του ενώ υπάρχει απαγόρευση του απόπλους ιδιωτικών σκαφών λόγω της πανδημίας ;

Θυμίζουμε ότι λειτουργουσε (στις 21.2.21 ) και λειτουργεί καθημερινά πλοίο της γραμμής Ρόδο- Χάλκη- Ρόδο και δεν συνέτρεχε κάποιο έκτακτο γεγονός για μετάβαση με ιδιωτικό σκάφος (π.χ. μεταφορά ασθενούς, έκτακτα καιρικά ή φυσικά φαινόμενα κτλ)

2) Με ποιο κωδικό μετακίνησης και ποια αιτιολογία πραγματοποιηθηκε η μεταφορά της " παρέας" με ιδιωτικό σκάφος στη Χάλκη ;Ελέγχθηκαν από κάποιο κρατικό μηχανισμό για την μετακίνηση και για την υγειονομική τους κατάσταση στα νησιά που" βολταραν";

Με καταγεγραμμένη πανελλήνια την πολιτική καταδίκη του "εκτός σειρας εμβολιασμού" Χατζημαρκου και την Ελληνική Δικαιοσύνη να έρευνα την υπόθεση είναι δεδομένη η κοινωνική απαίτηση να υπάρξει άπλετο φως και καμία προσπάθεια συγκάληψης.

Ιδιαίτερα όταν αφενός και άλλοι" εκτός σειρας εμβολιασμοι" καταγγέλθηκαν στη Ρόδο και αφετέρου απροκάλυπτα( μισθοδοτουμενοι - "βολεμενοι"στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...) στενοί συνεργάτες του Περιφερειάρχη επιστρατεύτηκαν και εμφανίζονται " βασιλικοτεροι του βασιλέως" και προκαλούν με δηλώσεις τους και άθλιες " χορηγούμενες" τους θεσμικούς παράγοντες και το κοινωνικό σύνολο!

ΥΓ 1: Οι άνεργοι, οι "νεοπτωχοι" και οι αγωνιουντες συμπολίτες μας, αυτοί που υποφέρουν από τις συνέπειες του covid/19, οι πολίτες που περιμένουν να έρθει η σειρά τους να εμβολιαστουν και αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αναρωτιούνται ποιος/ποια είχε την ευθύνη να "αναβιώσουν" -εν μέσω απαγορεύσεων μετακινήσεων λόγω πανδημίας - τα λογια του Κώστα Βουτσά " έχω και κότερο , πάμε μια βόλτα ";

ΥΓ2: Μετά την προ 20ημερου απίστευτη κατακραυγή - και μετα τις ταραγμένες δηλώσεις του "για το γεγονός και κατα την διαρκεια του εξοργιστικου συμβάντος" - ο δήμαρχος Χάλκης " θυμήθηκε" προχθες 14.3.21 ..... προς το τέλος της διαδικασίας της β ' φάσης εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων της Χάλκης να κάνει δημόσιο κάλεσμα με ανάρτηση στο διαδυκτιο πως "περίσσευαν πέντε( 5) εμβόλια ......."θωράκισης" κατά του covid/19" και καλούσε τους/τις ενδιαφερόμενους να προσέλθουν! Δεν θυμόμαστε να είχε κάνει το ίδιο ο κ. δήμαρχος όταν ο κ. Χατζημαρκος και η παρέα του ήταν στις 21.2.21 στη Χάλκη και .....σύμφωνα με δήλωση του 56χρονου Περιφερειαρχη Ν.Αιγαίου ( που διέψευσαν κατηγορηματικά γιατρός και νοσηλεύτρια του Π.Ιατρείου Χάλκης διότι ισχυρίστηκαν ότι ήταν προ ημερών στη λίστα προς εμβολιασμό....) εμβολιαστηκε από τα "περισσευουμενα..... "Άραγε από ποιους/ες να είχαν περισσέψει προχθες αυτά τα ...πέντε (5) εμβόλια.....; Αν δοθεί στο φως της δημοσιότητας η περιβόητη λίστα εμβολιασθεντων της 21/2/21 σίγουρα θα μάθουμε!

ΥΓ3: Αν υποθέσουμε ότι και στις δύο (2) φάσεις εμβολιασμών " περίσσευαν" κάποια εμβόλια.....Γιατί δεν τα επεστρεφαν αυθημερόν στην κοντινή Ρόδο που απέχει λίγα λεπτά ακτοπλοϊκώς, να εμβολιαστουν την ίδια ημέρα άτομα από ευπαθείς ομάδες που περιμένουν καρτερικά και με αγωνία ;Είναι και τοτε σίγουρο οτι " δεν θα στερούσε από κανέναν νησιώτη μας το εμβόλιο" ο κ.Χατζημαρκος !

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.