Με έξι νέους γιατρούς στελεχώνεται το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, τη στιγμή που στα περισσότερα νησιά “φωνάζουν” για την υποστελέχωση και την ανάγκη κάλυψης καίριων θέσεων, για τον νευραλγικό τομέα της Υγείας. Σχετικά με την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με ιατρικό προσωπικό, που αποτέλεσε σημαντικό θέμα συζήτησης στο νησί το τελευταίο διάστημα, υπήρξε ενημέρωση από τη Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), η οποία μαζί με τις πασχαλινές της ευχές, δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του Νοσοκομείου. Παράλληλα, στο Νοσοκομείο, στοχεύουν και στην ψυχική υγεία, και τέλος Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δωρεάν διήμερη επίσκεψη από Ψυχίατρο.

Η ανακοίνωση της ΑΕΜΥ ΑΕ

Συγκεκριμένα, στο σχετικό μήνυμα της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, αναφέρονται τα παρακάτω:

“Το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ, η Διοικήτρια, το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Ευχόμαστε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, Υγεία και ευχάριστες Πασχαλινές διακοπές. Φέτος το Πάσχα βρίσκει το Νοσοκομείο μας σε μια συνεχή ροή εξελίξεων προς το καλύτερο που αξίζει να παρουσιαστούν, ώστε η κοινή γνώμη της Σαντορίνης να αγνοήσει διάφορους κακόβουλους και παραπλανητικούς σχολιασμούς που ανεύθυνα εμφανίστηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Πρόσκλησης 12 θέσεων ιατρών με ΑΠΥ, προχωρήσαμε στην υπογραφή συμβάσεων πρόσληψης έξι εξαιρετικών ιατρών που διαδοχικά αναλαμβάνουν υπηρεσία μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Άμεσα επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν και αμέσως μετά το Πάσχα λήγει η προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων και έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα και νέες άμεσες προσλήψεις. Από 10 Απριλίου και με την βοήθεια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καλύψαμε την έλλειψη αναισθησιολόγου με στελέχωση από ιατρό που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα και βρίσκεται ήδη στη Σαντορίνη.

Καλό Πάσχα να έχουμε όλοι μας και εμείς ελπίζουμε στην επόμενη επικοινωνία μας να έχουμε να αναγγείλουμε και άλλες προσλήψεις ιατρών και άλλες εξελίξεις. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ενθαρρύνει τους τοπικούς παράγοντες να επισκεφτούν το Νοσοκομείο μας για να ενημερωθούν υπεύθυνα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, τα επιτεύγματα και τους επόμενους στόχους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ΑΕ, του οποίου η Διοικήτρια είναι Αντιπρόεδρος, έχει συνεχή φροντίδα στο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα του Νοσοκομείου και αξίζει να θυμίσουμε ότι στο τρέχον ΔΣ βασικά Μέλη είναι δύο Σαντορινιοί και μάλιστα γιατροί.”

Διήμερο με στόχο την ψυχική υγεία στη Σαντορίνη

Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο Σαντορίνης, θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ανακοίνωσε πρόσφατα την προκήρυξη για 5 θέσεις ιατρών με άμεση πρόσληψη καθώς και την παρουσία Ψυχιάτρου στο ΓΝ Θήρας, 2 ημέρες κάθε μήνα.

Η αρχή θα γίνει το διήμερο, 24 και 25 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιήσει δωρεάν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας ο ψυχίατρος, Αλέξανδρος Γιαννούλης, ο οποίος θα υποστηρίζει το νοσοκομείο Σαντορίνης, 2 ημέρες κάθε μήνα. Η παρουσία του, έχει ως στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στην τοπική κοινότητα και να ενημερώσει τους πολίτες για θέματα ψυχικής υγείας.

Ο ψυχίατρος θα δέχεται ατομικά ραντεβού από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-14:30, στο 2286035300, με τη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων  του Νοσοκομείου μας, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Στόχος, παράλληλα, είναι να καταγραφούν οι ανάγκες στη Σαντορίνη και σύντομα να υπάρχει Ψυχίατρος καθημερινά στο νοσοκομείο.