Εκκλησιαστικά

Σύρος: Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες για τη "μαύρη" επέτειο της Κύπρου

Mεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στους ναούς της χώρας αύριο, ενώ οι καμπάνες αναμένεται να χτυπούν πένθιμα, για τη "μαύρη" επέτειο της Κύπρου.

Τα παραπάνω αποτελούν απόφαση - παράκληση προς όλες τις Μητροπόλεις. Σχετικά ενημερώνει όλους τους ναούς και ο μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος...

Η Παιδική Χορωδία του Francis Bardot στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο

Tα παιδιά της διεθνούς αναγνωρισμένης χορωδίας του Francis Bardot θα εμψυχώσουν την θεία Λειτουργία της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024, στις 11.15 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο. 

"Άξιος, άξιος, άξιος"

Με πλήθος πιστών και κληρικών, τόσο από την καθολική, όσο και από την ορθόδοξη εκκλησία, εορτάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης η 10η Επέτειος της Επισκοπικής Χειροτονίας του Καθολικού Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου. Η τελετή συνδυάστηκε με την εορτή του Αποστόλου Θωμά, με τα μηνύματα και τους...

Επέτειος με ευχές για πολλές ακόμη δεκαετίες

Με πλήθος πιστών και κληρικών, τόσο από την καθολική όσο και από την ορθόδοξη εκκλησία, εορτάστηκε η 10η Επέτειος της Επισκοπικής Χειροτονίας του Σεβασμιότατου Επισκόπου π.Πέτρου Στεφάνου.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, με τους ιερείς και τους πιστούς, κατά της διάρκεια της...

Καθολική Εκκλησία Σύρου: 10η επέτειος επισκοπικής χειροτονίας του π. Πέτρου Στεφάνου

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στις 19.00, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης, στα Χρούσσα, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την 10η επέτειο Επισκοπικής Χειροτονίας του Επισκόπου Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου Στεφάνου. 

Καλείται το πλήρωμα της Εκκλησίας  να προσέλθει...

Ευχαριστήριο του μητροπολίτη Σύρου, Δωροθέου Β'

Ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην απώλεια της μητέρας του, απευθύνει μέσω ανακοίνωσης ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β'.

Το ευχαριστήριο

"Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και ο αδελφός του Νικόλαος ευχαριστούν θερμά, όλους όσοι με την...

Μητρόπολη Σύρου: Τελετή λήξης των κύκλων συμμελέτης της Αγίας Γραφής

Γνωστοποιεῖται στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Σύρου, ὅτι ἐπί τῇ λήξει τῶν Συνάξεων τῶν Κύκλων Συμμελέτης Ἁγίας Γραφῆς Σύρου γιά τό τρέχον ἔτος 2023-2024, τήν Τετάρτη, 19η Ἰουνίου, στήν Ἱερά Μονή Ἁγίας Βαρβάρας, ὅπου εὑρίσκεται ἡ Εἰκόνα τῆς Ὁσίας Μεθοδίας, Προστάτιδος τῶν Κύκλων Συμμελέτης Ἁγίας...

Καθολική Επισκοπή Σύρου: Το ωράριο λειτουργίας του ΚΙΜΚΕΣ στην Άνω Σύρο

Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (ΚΙΜΚΕΣ) στην Άνω Σύρο, θα είναι καθημερινά ανοικτό από την 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ., όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Καθολική Επισκοπή Σύρου.

Κέντρο Ιστορικών Μελετών...

Σύρος: Ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Αζόλιμνο

Με την περιφορά της ιερής εικόνας και την τέλεση της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο εορτασμός της Αναλήψεως στην περιοχή της Αζολίμνου.

Ο εορτασμός άρχισε με την περιφορά της εικόνας από την παραλία της Αζολίμνου προς το εξωκλήσι της Αναλήψεως, παρουσία του...

Σύρος: Εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου πρωτοπρ. Δημητρίου Τρουμπετάκη

Ο ευσεβής λαός της Σύρου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, εκπρόσωποι του Επισκόπου Καθολικών Σύρου Σεβ. κ. Πέτρου, οικογενείς του και σύμπας ο ιερός κλήρος της Σύρου, εξόδευσαν, σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατ’ άνθρωπον συγκινήσεως, τον αοίδιμο πρωτοπρ. Δημήτριο Τρουμπετάκη, και προσευχήθηκαν για την...

Ι.Μ. Σύρου: Μνημόσυνο για τη μητέρα του μητροπολίτη Σύρου

Από το Γραφείο του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ γνωστοποιείται ότι το Τεσσαρακονθήμερο της αοιδίμου και προσφιλεστάτης μητρός του Αικατερίνης θα τελεσθεί το Σάββατο, 6 προσεχούς μηνός Ιουλίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου.

     Οι επιθυμούντες να παραστούν,...

"Εις μνήμην Αικατερίνης Επισκοπομήτορος"

Ανακοίνωση για την εκδημία της μητέρας του μητροπολίτη Σύρου, εξέδωσε ο Αρχιμανδρίτης, Αλέξιος Παπαδόπουλος, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου.

Η ανακοίνωση

«Γυναῖκα ἀνδρείαν τίς εὑρήσει; τιμιωτέρα δέ ἐστι λίθων πολυτελῶν ἡ τοιαύτη...τό...

Σύρος: Ματαίωση εκδηλώσεων Αγίου Δωροθέου

Ανακοινώνεται ότι την 5η προσιόντος μηνός Ιουνίου, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, δεν θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου εορταστικές εκδηλώσεις, για τα ονοματήρια του μητροπολίτη Σύρου, Δωροθέου Β’.

 

 

Σύρος: Ευχές του μητροπολίτη Δωρόθεου Β’ στους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, εν όψει των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, απευθύνει  προς τις μαθήτριες και τους μαθητές των νήσων της Ιεράς Μητροπόλεως, που συμμετέχουν σ’ αυτές, το παρακάτω ευχετήριο  μήνυμα:

 «Αγαπητά μου παιδιά,

η σκέψη, οι ευχές και οι προσευχές μου, που...

Η Σύρος τίμησε την 88η επέτειο

Την 88η επέτειο από την εύρεση της ιεράς εικόνας του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, εόρτασε το Σαββατοκύριακο 25 και 16 Μαΐου η Σύρος.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του μητροπολίτη Λαρίσης, Ιερώνυμου, του συνόλου του κλήρου της...

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’

Από το Γραφείο του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ γνωστοποιείται ότι η μητέρα του Αικατερίνη, πλήρης ημερών,  απεδήμησε σήμερα εις Κύριον.

 Η Εξόδιος Ακολουθία της θα τελεσθεί την Παρασκευή, 12: 30 μ.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Άνω Μεράς Μυκόνου.

Ο...

Εκλογές του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Την προκήρυξη εκλογών, λόγω λήξη της τριετής θητείας του διοικητικού του συμβουλίου, ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου.

Η διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας έχει οριστεί για την Κυριακή 26 Μαίου.

Η σχετική ανακοίνωση

"Το διοικητικό συμβούλιο...

Η Ερμούπολη τίμησε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε χθες το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου και Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλεξ....

Στη Σύρο έφτασε το Άγιο Φως (VIDEO)

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο “Δημήτριος Βικέλας”.

Στο αεροδρόμιο της Σύρου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, η αερολιμενάρχης...

Με ευλάβεια και κατάνυξη η περιφορά των επιτάφιων στην Ερμούπολη

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και υπό των ήχων των πένθιμων εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των τριών επιταφίων στο κέντρο της Ερμούπολης.

Πλήθος πιστών με αναμμένα κεριά στα χέρια και ψάλλοντας το "Ω Γλυκύ μου Έαρ" συμμετείχαν...

Σελίδες