Παιδεία

Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο αλλά και τις απολυτήριες εξετάσεις.

Στις 30 Μάϊου 2024 ξεκινάνε οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το πρώτο μάθημα στα ΕΠΑΛ και στις 31...

Εγκυμονεί κινδύνους

Σήμα "κινδύνου" για την ασφάλεια των 15 παιδιών ηλικίας από 7 έως και 15 ετών που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, εκπέμπει η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, Ιωάννα Μεσίδου.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο συστεγάζεται με το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της...

"Οι Βοτσαλωτές αυλές του Αιγαίου’"

Διάλεξη με τίτλο "Οι Βοτσαλωτές αυλές του Αιγαίου" θα πραγματοποιήσει ο ψηφιδογράφος - συγγραφέας, Γιάννης Λουκιανός. 

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στα νησιά του Αρχιπελάγους αναζητώντας τα μυστικά μιας τέχνης που ξεκίνησε από τη Χίο, τη Ρόδο και τις Σπέτσες, και συνεχίστηκε σε πολλά άλλα...

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Καταγγελίες του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού για υπονόμευση του εκπαιδευτικού κλάδου

Την προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του εκπαιδευτικού κλάδου, καταγγέλλει με σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η καταγγελία

"Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου...

Δράσεις για την παράδοση στο 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Δράσεις που αφορούν την παράδοση πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στους χώρους του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο του "Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας" που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, η Μαρία...

Εκπαιδευτικοί του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Erasmus

Ολοκληρώθηκε η 1η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA210 Digital Drama (PLAY, ACT and LEARN), όπου το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα με τρεις εκπαιδευτικούς,

Στο σύνολο η ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τέσσερις χώρες, Ισπανία,...

Βάζει προσωρινό λουκέτο

Σε αναγκαστική προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του βρεφικού σταθμού στην περιοχή του Ξηροκάμπου, προχώρησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, υπεύθυνος για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Γιάννης Βουτσίνος.

Αιτία, η αποκόλληση σοβάδων στον πρώτο...

Ημέρα γνωριμίας πλούσια σε δράσεις

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχθηκαν τα παιδιά της Σύρου σε μία 5ωρη δράση που είχε ως στόχο την γνωριμία με τους χώρους, αλλά και με τις δραστηριότητες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Η φετινή δράση "Open day" συνέπεσε με την...

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια... των παιδιών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, παρουσίασαν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα με "Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου…".

Μία δράση που σκοπό έχει να παρακινήσει τους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους, μέσα από τον φωτογραφικό...

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας....

Υπ. Παιδείας: Η απόφαση για τη λήξη μαθημάτων και εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια και τις ημερομηνίες των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τη λήξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια καθώς και για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις...

Open Day στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου προσκαλούν γονείς και παιδιά, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Σύρου, αυτή την Κυριακή 21 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, σε μια ημέρα με πολλές δραστηριότητες, παιχνίδι και ψυχαγωγία στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων.

Δηλώστε...

"Η εκπαίδευση χρειάζεται μία βαθιά τομή"

Για μια βαθιά τομή στην εκπαίδευση, η οποία θα περιλαμβάνει τη στελέχωση με εκπαιδευτικό, αλλά και επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να αμβλυνθούν τα κακώς κείμενα που υπάρχουν σήμερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε στην “...

Από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις αίθουσες των σχολείων

«Θα έχουμε εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων σε όλη τη χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο για όλες τις τάξεις, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Λυκείου», είπε ο υπουργός Παιδείας

Μέσα από τη χρήση διαδραστικών πινάκων θα γίνεται το μάθημα από τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις σχολικές...

ΕΠΑΛ Σύρου: Δράση ενημέρωσης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Σύρου πραγματοποιεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θέμα της διαχείρισης και εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των Junior Ambassadors του σχολείου, θα...

ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου: Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του Βαμβακάρειου Λυκείου

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "O κόσμος μέσα από τα μάτια μου...", θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Βαμβακάρειου Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου.

Η έκθεση θα λειτουργεί κατά τις ώρες 11:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00, το Σάββατο 20 Απριλίου και την Κυριακή 21...

Οι μαθητές της Δονούσας ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την κλιματική κρίση

Ομιλία - παρουσίαση με θέμα: "Donoussa-Energy Project", πραγματοποίησαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 οι μαθητές του Γυμνασίου-ΛΤ Δονούσας, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Δονούσας.

Γονείς, μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και πολλοί κάτοικοι της Δονούσας παρακολούθησαν...

Πάνω από 4.000 μαθητές στις δράσεις για τον Δημήτριο Βικέλα

Πάνω από 4.000 μαθητές των σχολείων της Σύρου και της Τήνου, συμμετείχαν στις δράσεις που ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημήτριος Βικέλας".

Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών έρχεται ως επιστέγασμα του απολογισμού των πεπραγμένων της ολυμπιακής εβδομάδας,...

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σύρου: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εισαγωγής

Από το 10 Πειραματικό Γυμνάσιο Σύρου γίνεται γνωστό ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς ή και κηδεμόνες θα παραμείνει ανοιχτεί έως την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 23:59.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω του συνδέσμου:

...

4o Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο: Αιτήσεις για την εγγραφή στην Α' τάξη

Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης θα δεχθεί για το σχολικό έτος 2024-2025 μαθητές για την Α' τάξη του δημοτικού, μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης.

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις για την Α' ταξή ανέρχονται στις 14.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την κατάθεση αιτήσεων από τους...

Σελίδες