Πολιτική / Ελλάδα

Επιστολική ψήφος: Μέχρι τις 29 Απριλίου η πλατφόρμα εγγραφής

Μέχρι και τις 29 Απριλίου θα παραμείνει ανοιχτή η ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές 2024 με επιστολική ψήφο.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και επιθυμούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές...

Μητσοτάκης - εθνικό πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Όταν λάβετε το επόμενο sms, μην το αμελήσετε - Σώζει ζωές

"Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και συγκινημένος για το γεγονός ότι ένα όραμα το οποίο είχα εδώ και πολλά χρόνια γίνεται πράξη. Η πρόληψη αποτελεί εδώ και δεκαετίες το φτωχό συγγενή της αντίληψης που έχουμε ενός συστήματος υγείας. Βεβαίως τα νοσοκομεία μας είναι κρίσιμος κρίκος, όμως...

Κικίλιας: Θα έχουμε δύσκολη αντιπυρική περίοδο

Για το μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά ενώ έχουμε ακόμα άνοιξη, τις καθημερινές μάχες που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι πυροσβέστες την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που έρχεται, για την ταχύτητα που υλοποιείται το εξοπλιστικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αλλά και για το νέο...

ΑΑΔΕ: Νέες δυνατότητες στις εφαρμογές "τα αιτήματά μου" και "τα Ραντεβού μου"

Mε νέες δυνατότητες και λειτουργίες, για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, εμπλουτίζονται οι εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Στην ψηφιακή εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν συμπληρωματικά...

mAigov: Ληξιαρχική πράξη γάμου μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Το mAigov, η εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, αναβαθμίζεται και αποκτά λειτουργίες Action Bot.

Από σήμερα ο Ψηφιακός Βοηθός έχει τη δυνατότητα -με τη συναίνεση του πολίτη- να ολοκληρώνει για εκείνον μια διοικητική διαδικασία.

«Από σήμερα οι πολίτες μπορούν μέσω...

Σπαρτιάτες: 19 Ιουνίου η δίκη των 11 βουλευτών και του Κασιδιάρη

Στον απόηχο του αποκλεισμού των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, με την ομόφωνη απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, προσδιορίστηκε πριν από λίγη ώρα η δίκη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν, για εξαπάτηση των...

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων σε έκδοση αποφάσεων

Την απόλυση πέντε δικαστών αποφάσισε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη. Οι δικαστές απολύθηκαν λόγω ανεπάρκειας άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος εξαιτίας των πολλών...

Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου: Λειτουργία πασχαλινού ωραρίου καταστημάτων

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σας ενημερώνει ότι: 
Το πασχαλινό ωράριο (27/04/2024 έως και 12/05/2024) περιλαμβάνεται μέσα στην περίοδο ισχύος του θερινού ωραρίου.
Επομένως τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά σύμφωνα με...

Βρούτσης: Στο επίκεντρο η Στερεά Ελλάδα στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

Τις μοναδικές ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας με αποκορύφωμα το βασιλικό ετάπ με τον ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι, του Δήμου Καρπενησίου αλλά και το παράκτιο τερματισμό στην παραλία της Χαλκίδας, θα αναδείξει ο φετινός ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024!

Ο αναπληρωτής...

Υπ. Οικονομικών: Πώς υπολογίζεται το ελάχιστο τίμημα για παραχώρηση αιγιαλών

Υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη η υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι συντελεστές υπολογισμού του ελάχιστου τιμήματος που θα λαμβάνουν το Δημόσιο και οι δήμοι από την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική...

Πάσχα 2024: Έξοδος με τις τιμές της βενζίνης, των διοδίων και των εισιτηρίων να είναι στα ύψη

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι εκδρομείς ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Η ακρίβεια στις μετακινήσεις είναι πραγματικά αδιανόητη είτε με αμάξι είτε με πλοίο καθώς η τιμής της βενζίνης αλλά και τα διόδια και τα ναύλα έχουν φτάσει στα ύψη.

Στα ύψη η βενζίνη

Οι φετινές ...

Καλλιμάρμαρο: Το απόγευμα η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας - Μετάδοση από την ΕΡΤ1

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Γαλλία, μετά την 11ημερη λαμπαδηδρομία στη χώρα μας. Η τελετή παράδοσης θα αρχίσει στις 18:30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Αλιάγας και θα μεταδοθεί απευθείας από...

Εργάνη: 66.869 νέες θέσεις απασχόλησης το Μάρτιο

Ρεκόρ στις νέες θέσεις απασχόλησης καταγράφηκε το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη».

...

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αρχισαν οι πρώτες πληρωμές

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για τις συντάξεις Μαΐου 2024, με τις ημερομηνίες πληρωμής να ακολουθούν ξανά τον κανόνα του διαχωρισμού ανάμεσα σε μισθωτούς και μη μισθωτούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες διαμορφώνονται ως εξής:
 

Πέμπτη 25/4/2024: Καταβλήθηκαν οι συντάξεις των τέως...

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος στο Δήλεσι: Λιώνει ο πάγος 45 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές

Για πάνω από τρεις ώρες σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρεθούν μαζί στο Δήλεσι Βοιωτίας. Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος χέρι-χέρι μετά απο 2,5 μήνες παγωμένων σχέσεων, για να επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρόκειται για το πιο ισχυρό...

ΚΚΕ: Στις ΗΠΑ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Aντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon» και τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Αύριο Σάββατο 27 Απριλίου θα...

Νέα Ιωνία: Αυτοκτονία στον σταθμό του ΗΣΑΠ - Άνδρας πήδηξε στις γραμμές

Τραγωδία σημειώθηκε στις 08.10 το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Ιωνία, στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας αυτοκτόνησε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία στο ρεύμα προς Πειραιά, πηδώντας στις γραμμές του τρένου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το...

Άρχισε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 25/4/2024, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το έτος 2023, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την Παρασκευή 26/7/2024.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, στις φετινές δηλώσεις έχουν υλοποιηθεί οι παρακάτω νέες λειτουργικότητες:...

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα 4 εξοπλιστικά που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2028

Τέσσερα εξοπλιστικά προγράμματα πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», καθώς μπορεί μεν να υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια, ο δημοσιονομικός χώρος, όμως, έχει σχεδόν εξαντληθεί…

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ζήτησε από τα γενικά επιτελεία...

Ευρωεκλογές: Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο

Συνολικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το πράσινο φως από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Αντίθετα, το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε...

Σελίδες